top icon
Επικαιρότητα

Στα σκαριά η έκδοση RS του νέου Audi Q2

Η εξέλιξη του μικρού crossover της Audi συνεχίζεται. Τι πιο φυσικό στα πλαίσια αυτής από την πρεμιέρα μιας «καυτής» έκδοσης με τα αρχικά RS.

Η επέκταση προς τα κάτω ήταν κάτι το αναμενόμενο για την Audi, η οποία, πριν λίγες μόλις βδομάδες, παρουσίασε το πρώτο μικρό crossover στην ιστορία της. Το νέο Q2, το οποίο είδαμε στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού αυτοκινητικού Τύπου αναμένεται να αποκτήσει –άγνωστο πότε- μια έκδοση που θα κοσμείται από τα γνώριμα αρχικά RS.

Κάτω από του RS Q2 ήδη φημολογείται πως θα βρίσκεται ο γνωστός 2λιτρος TFSI των Γερμανών, ο οποίος θα είναι ρυθμισμένος ώστε να αποδίδει πολύ κοντά στους 300 ίππους. Φυσικά, η ισχύς αυτής θα περνά όχι μόνο στους εμπρός, αλλά και στους πίσω τροχούς μέσω του ανανεωμένου σε σχέση με το παρελθόν συστήματος τετρακίνησης της εταιρείας. Φυσικά, το όλο πακέτο αναμένεται να… δέσει με το επίσης γνώριμο «διπλόδισκο» κιβώτιο S-Tronic της εταιρείας.

Σχεδιαστικά, οι στιλίστες της Audi πρόκειται να προσδώσουν στην κορυφαία έκδοση του Q2 τις απαραίτητες σπορτίφ πινελιές εξοπλίζοντας την με πιο «τονισμένα» αεροδυναμικά βοηθήματα, μεγαλύτερους τροχούς και πιο επιθετικές απολήξεις εξατμίσεων.

Η πρεμιέρα του RS Q2 δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από τα τέλη της επόμενης χρονιάς._Χ.Α.  

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ