top icon
Κόσμος

Στην GNL πέρασε η ιδιοκτησία του McLaren Technology Centre

H Global Net Lease προχώρησε σε αγορά του McLaren Technology Centre, που θα ενοικιάσει πίσω στη McLaren, στο πλαίσιο της αύξησης της οικονομικής ρευστότητας της εταιρείας.

Η McLaren είχε θέσει προς πώληση το McLaren Technology Centre από τα μέσα του 2020, στην προσπάθειά της να αυξήσει τη ρευστότητα τα ταμεία της.

Στόχος ήταν να πωληθεί το MTC και μετά με leasing να μπορεί η βρετανική φίρμα να το χρησιμοποιεί για τη στέγαση της επιχείρησης.

Η αμερικανική Global Net Lease ήταν αυτή που προχώρησε στην αγορά τελικώς, δίνοντας 170 εκ. λίρες για το κτήριο των 78.038 τετραγωνικών μέτρων, που αποτελεί την έδρα της McLaren Automotive, Racing και Applied Technologies.

Το leasing θα γίνει για μία 20ετία, με τη McLaren να έχει την ευθύνη της συντήρησης του κτηρίου και των μηνιαίων κι ετήσιων εξόδων του.

Αυτή η κίνηση θα επιτρέψει στη McLaren να προσθέσει επιπλέον ρευστό στα αποθέματά της, μετά το δύσκολο 2020 που διένυσε, κατά το οποίο χρειάστηκε να δανειστεί κι από την Εθνική Τράπεζα του Μπαχρέιν ποσό ύψους 150 εκ. λιρών, ενώ αργότερα πούλησε το 15% της εταρείας στο αμερικανικό fund έναντι 185 εκ. λιρών.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ