top icon
Επικαιρότητα

Στην πρίζα όλα τα μοντέλα της Maserati από το 2019 και μετά

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο CEO της Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchione.

Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού Autocar, την απόφαση «εξηλεκτρισμού» τα γκάμας της Maserati, η οποία τοποθετείται χρονικά στο 2019, έκανε ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος της ιταλο-αμερικάνικης εταιρείας μιλώντας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με επενδυτές του ομίλου. Όπως έγινε γνωστό, η αναγκαστική(;) στροφή και της Maserati προς την ηλεκτροκίνηση δεν αποτελεί παρά μέρος το μακρόπνοου σχεδίου της FCA, σύμφωνα με το οποίο πάνω από τα μισά νέα μοντέλα που θα δουν το φως της δημοσιότητας από τα μέλη του έως το 2022 θα διαθέτουν κάποια μορφής ηλεκτρικής… βοήθειας όσον αφορά στις μονάδες κίνησής τους.

Όπως ξεκαθάρισε ο Sergio Marchionne, η πρώτη Maserati που θα «υποταχτεί» στο δόγμα της ηλεκτροκίνησης θα είναι η νέα Alfieri, η οποία θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο της το 2020. Βασισμένη σε μια εντελώς νέα αλουμινένια πλατφόρμα, το νέο 2+2 θέσεων κουπέ των Ιταλών της Maserati θα είναι φουλ ηλεκτρικό και όχι υβριδικό, όπως πολλοί θα ανέμεναν.

Πριν από την ηλεκτρική Alfieri, η Maserati θα προχωρήσει στην υβριδοποίηση της Levante, η οποία θα αποκτήσει έναν ηλεκτροκινητήρα που θα συνεργάζεται παράλληλα με τον θερμικό κινητήρα των Ιταλών. Στόχος της ομάδας εξέλιξης, είναι η νέα plug-in υβριδική Maserati Levante να παρουσιαστεί το αργότερο σε δύο χρόνια από σήμερα.

Για το όλο θέμα, ο επικεφαλής της Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchione, φέρεται να δήλωσε τα εξής:

«Μέχρι στιγμής, εμείς στην FCA ήμασταν απρόθυμοι να αγκαλιάσουμε αυτόν τον δρόμο μέχρι που είδαμε καθαρότερα το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσουμε».

Θυμίζουμε βέβαια πως ο «εξηλεκτρισμός» της γκάμας της Maserati θα έρθει σε μια εποχή που στο τιμόνι του ομίλου FCA δεν θα βρίσκεται ο Sergio Marchionne, μιας και ο ιταλο-καναδός μαέστρος της αναμένεται, λόγω συνταξιοδότησης, να εγκαταλείψει το σχετικό θώκο σε δύο χρόνια από σήμερα.

Οπότε, καλό είναι να κρατήσουμε μικρό καλάθι σε σχέση με όλα τα παραπάνω._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ