top icon
Επικαιρότητα

Στο GP του Μονακό η πρεμιέρα του νέου Renault Megane RS

Την προσεχή Παρασκευή η γαλλική εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει –επιτέλους- το νέο Renault Megane RS στο περιθώριο του grand prix του Μονακό.

Λίγα μόλις 24ώρα απομένουν μέχρι την πλήρη αποκάλυψη του πολυαναμενόμενου Renault Megane RS, ενός αυτοκινήτου που αναμένεται να συμπληρώσει το πάζλ στην κατηγορία των hot hatches δίπλα στο VW Golf GTi Clubsport S, στο νέο Honda Civic Type R και φυσικά στο κορυφαίο μέχρι στιγμής Ford Focus RS. Όπως έγινε γνωστό, η επίσημη πρώτη της κορυφαίας έκδοσης του γαλλικού μοντέλου θα γίνει την Παρασκευή 26 Μαΐου στο Πριγκιπάτο του Μονακό στα πλαίσια του επικείμενου grand prix που πραγματοποιείται στους κοσμοπολίτικους δρόμους του το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Το αυτοκίνητο θα είναι βαμμένο ειδικά για την περίσταση σε κίτρινες-μαύρες εξωτερικές αποχρώσεις, ενώ πίσω από το τιμόνι του θα βρίσκεται ο Nico Hülkenberg. Αξίζει να σημειώσουμε πως η παρουσίαση του νέου Megane RS συμπίπτει με την επέτειο των 40 χρόνων εμπλοκής της Renault στο Π. Π. της F1. Στη σχετική της ανακοίνωση, η Renault Sport αναφέρει χαρακτηριστικά για το νέο Megane RS:

«Η Renault Sport συνεχίζει να ανακαλύπτει νέα όρια παρέχοντας στους πελάτες της εξαιρετικά στοιχεία στον τομέα της ανάρτησης και της απόδοσης του κινητήρα σε συνδυασμό με λύσεις στον τομέα της αεροδυναμικής που διακρίνονται για την αποδοτικότητά τους αλλά και τεχνολογίες από την F1».

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το νέο Megane RS θα παραμείνει προσθιοκίνητο, παρά τις φήμες που ήθελαν τους Γάλλους της Renault Sport να ακολουθούν το δρόμο που χάραξαν οι συνάδελφοί τους στην Ford Performance με το Focus RS. Κάτω από το καπό του αυτοκινήτου αναμένεται να δούμε έναν εντελώς νέο 2λιτρο κινητήρα –καμία σχέση με εκείνον του απελθόντος RS που πλέον δεν πληροί τις προδιαγραφές ρύπων- ο οποίος θα αποδίδει 300 ή και περισσότερους κατά τι ίππους. Ωστόσο, μη επιβεβαιωμένες μέχρι στιγμής πληροφορίες θέλουν τους Γάλλους να προχωρούν στην υιοθέτηση του 1.800άρη κινητήρα της Alpine A110. Από εκεί και πέρα, το νέο Megane RS θα διαθέτει μια νέα εκδοχή του γνωστού συστήματος τετραδιεύθυνσης της Renault που γνωρίσαμε στην έκδοση GT του γαλλικού «χάτς». Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα μέρη της μετάδοσης, η Renault αναμένεται να προσφέρει δύο λύσεις: μια μ’ ένα «κλασικό» χειροκίνητο «6αρι» κιβώτιο και μια με το γνωστό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της μάρκας με αναβαθμισμένο ασφαλώς λογισμικό.

Εν αναμονή της πρεμιέρας του γαλλικού μοντέλου στο περιθώριο του grand prix του Μονακό, αξίζει να αναφέρουμε πως η πλήρης αποκάλυψή του έχει προγραμματιστεί για τον προσεχή Σεπτέμβριο στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης._Χ.Α. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ