top icon
Επικαιρότητα

Στο σφυρί η Mustang του Bullitt

Η Ford Mustang του 1968 που οδηγούσε ο Steve McQueen στην ταινία Bullitt ενδέχεται να πωληθεί σε τιμή-ρεκόρ όταν βγει σε δημοπρασία τον Ιανουάριο.

Η δημοπρασία Mecum θα πραγματοποιηθεί στη Φλόριντα και θα αποτελέσει την πρώτη φορά που το μοντέλο θα τεθεί στη διάθεση του κοινού προς πώληση. Η συγκεκριμένη Mustang ανήκει σε μία οικογένεια από το Τενεσί, η οποία το 2018 την παραχώρησε στη Ford ώστε να εκτεθεί στο σαλόνι του Ντιτρόιτ, με αφορμή μια νέα έκδοση Bullitt. Έκτοτε, η εν λόγω Mustang συμμετείχε σε αρκετές προωθητικές ενέργειες και πλέον οι ιδιοκτήτες της θεώρησαν κάθε άλλο παρά ασύμφορη την… εμπορική της εκμετάλλευση.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, Sean Kiernan, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό Hagerty είπε ότι το αυτοκίνητο το αγόρασε ο πατέρας του το 1974 μέσω μιας αγγελίας που βρήκε στο Road & Track. Ο πρόεδρος της δημοπρασίας υπολογίζει ότι η τιμή της Mustang θα ξεπεράσει το μέχρι τώρα ρεκόρ των 3,5 εκατ. δολαρίων για αμερικανικό muscle car, με το οποίο “χτυπήθηκε” πριν από πέντε χρόνια μια Plymouth Hemi Cuda του 1971. Μεταξύ των Mustang, το ρεκόρ (2,2 εκατ. δολάρια) κατέχει μια Shelby GT500 Super Snake του 1967.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ