top icon
Επικαιρότητα

Στο βιβλίο Γκίνες μπαίνει η νέα BMW M5 (+video)

Η BMW Αμερικής και η νέα M5 μπαίνουν στο βιβλίο Γκίνες, με το γερμανικό σεντάν να ντριφτάρει χωρίς διακοπή για 8 ώρες και να ανεφοδιάζεται πέντε φορές κινούμενη με το… πλάι.

Μπορεί, ελέω κακών καιρικών συνθηκών, να μην έχει ακόμα επιχειρήσει την κατάκτηση του ρεκόρ ταχύτερου γύρου στη διάσημη πίστα-ειδική διαδρομή των 20 και πλέον χιλιομέτρων του Nurburgring, εντούτοις η νέα M5 καταφέρνει με επιτυχία σήμερα να αποσπάσει μία άλλη σημαντική(;) διάκριση. Πιο συγκεκριμένα, με πεδίο δράσης την κλειστή κυκλική διαδρομή του BMW Performance Center που βρίσκεται στη Β. Καρολίνα των ΗΠΑ και με οδηγό τον Johan Schwartz, το κορυφαίο σεντάν των Βαυαρών κατάφερε σε βρεγμένο για την περίσταση ασφαλτοτάπητα να πραγματοποιήσει το μεγαλύτερης διάρκειας drift που έχει ποτέ καταγραφεί στην ιστορία. Χωρίς καμία απολύτως διακοπή, η μπλε BMW Μ5 κατάφερε για 8 ώρες να κινηθεί με το… πλάι καλύπτοντας μια διαδρομή 322,5 γύρων συνολικού μήκους 374,17 χλμ. Επίδοση υπερδιπλάσια σε σχέση με τα «μόλις» 168 χλμ. που είχε πετύχει πέρσι η Toyota με την αρωγή μιας GT86 (περισσότερα για αυτό μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Για την επίτευξη όλων των παραπάνω… κατορθωμάτων, η BMW επιστράτευσε μια Μ5 προηγούμενης γενιάς, η οποία ανά τακτά χρονικά διαστήματα (πέντε στο σύνολο) ανεφοδίαζε εν κινήσει το γερμανικό θηρίο των 600 ίππων μέσω μιας ειδικά διαμορφωμένης κατασκευής που είχε τοποθετηθεί στο χώρο αποσκευών της πρώτης, αλλά και μιας αντλίας-κανίστρου αγωνιστικών προδιαγραφών, η οποία «κούμπωνε» με τη βοήθεια ενός θαρραλέου χειριστή στη σχετική υποδοχή του διαγωνιζόμενου σεντάν. Έτσι, μέσα σε μόλις 50 δλ. το ρεζερβουάρ της μπλε M5, η οποία συνέχιζε να πλαγιολισθαίνει, γέμιζε με σχεδόν 60 λίτρα βενζίνης, τα οποία και της εξασφάλιζαν την απαραίτητη για τη συνέχεια ενέργεια.

Απαραίτητη για την επιτυχή είσοδο του αυτοκινήτου στο βιβλίο Γκίνες ήταν οι ατέλειωτες ώρες… προπόνησης και δοκιμών όλων των εμπλεκομένων, αλλά και η λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στα «προκαταρκτικά» τεστ των ανθρώπων της BMW Αμερικής, ο record-man, Johan Schwartz, συμπλήρωσε πάνω από 1.600 «πειραματικούς» γύρους, με τα δύο αυτοκίνητα μάλιστα να «ακουμπούν» ουκ ολίγες φορές.

Δείτε στη συνέχεια το 7λεπτο βίντεο που ακολουθεί από το παρασκήνιο και τις προετοιμασίες της όλης προσπάθειας αλλά και τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της να μιλούν για τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ