top icon
Επικαιρότητα

Subaru και Toyota ανακαλούν 400.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως

Η Subaru και η Toyota ανακαλούν πάνω από 400.000 οχήματα παγκοσμίως για την επισκευή σε συγκεκριμένα μοντέλα τους ενός ελαττωματικού τμήματος του μπόξερ κινητήρα, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει τη διακοπή της λειτουργίας του.

Στο στρατόπεδο της Subaru η ανάκληση αφορά στα Forester, Impreza, καθώς και στο σπορ κουπέ μοντέλο της εταιρείας, BRZ. Ανάμεσα στα 400.000 οχήματα συμπεριλαμβάνεται και το αντίστοιχο σε σχέση με το τελευταίο μοντέλο της Toyota, το GT86, το οποίο κατασκευάζεται από τη Subaru και πωλήθηκε στις Η.Π.Α. ως Scion FR-S. Όλα τα αυτοκίνητα που ανακαλούνται κατασκευάστηκαν από τον Ιανουάριο του 2012 έως και το Σεπτέμβριο του 2013.

Στην ανακοίνωσή της η Subaru δήλωσε ότι τα ελατήρια των βαλβίδων στα ανακληθέντα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να σπάσουν και να προκαλέσουν έτσι τη διακοπή λειτουργίας κινητήρα, κάτι που με τη σειρά του θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατύχημα.

Οι επισκευές, οι οποίες θα διαρκέσουν περί τις 12 ώρες ανά μονάδα, αναμένεται να είναι αρκετά δαπανηρές. Όπως ανακοινώθηκε, το οικονομικό τίμημα των επισκευών θα αναλάβει η Subaru, η οποία είναι αυτή που κατασκευάζει τον μπόξερ κινητήρα των Forester, Impreza, BRZ/GT86/Scion FR-S.

Από τα 400.000 οχήματα, σχεδόν τα 80.000 φέρουν τα σήματα τα Toyota. Στις ΗΠΑ, ο αριθμός τους ανέρχεται στις 25.000.

Από τη μεριά της, η Subaru ανακοίνωσε ότι από τα 400.000 αυτοκίνητα τα 101.000 πωλήθηκαν στην Ιαπωνία._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ