top icon
Επικαιρότητα

Συνεχίζεται η εξέλιξη του Fiat 124 Spider

Το alter ego του Mazda MX-5 ή αλλιώς η ιταλική εκδοχή του ιαπωνικού roadster βρίσκεται κυριολεκτικά προ των πυλών.

Μπορεί επισήμως η Fiat να κρατά κλειστά τα χαρτιά της αναφορικά με την διθέσια ανοιχτή της πρόταση, παρ’ όλα αυτά το γεγονός αυτό φαίνεται να μην εμποδίζει τον πάντοτε… αδιάκριτο φωτογραφικό φακό να αποθανατίζει το ιταλικό roadster κινούμενο, κάτω από «βαρύ» ομολογουμένως καμουφλάζ, κατά τη διάρκεια των τελευταίων -όπως όλα δείχνουν- δοκιμών εξέλιξης του. Παρά το όχι και τόσο αποκαλυπτικό αυτό «υλικό», εύκολα μπορεί να κανείς να συμπεράνει πως σχεδιαστικά το νέο Fiat 124 Spider ακολουθεί μια αρκετά διαφορετική οδό σε σχέση με τον ιαπωνικό αδελφό του, υιοθετώντας μεγαλύτερα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, αλλά και ένα αμάξωμα με αισθητά μεγαλύτερο μέγεθος. Γεγονός που με τη σειρά του έρχεται να επιβεβαιώνει τις διαβεβαιώσεις των Ιταλών ότι το νέο 124 Spider δεν είναι απλώς ένα… Mazda MX-5 με ιταλικά λογότυπα, αλλά για μια εντελώς «αυτόνομη» πρόταση με τη δική της προσωπικότητα σε επίπεδο αισθητικής αλλά και διαφορικές επιλογές στα επιμέρους μηχανικά μέρη.

Σε ότι αφορά στα τελευταία, με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, αιχμή του δόρατος αναμένεται να είναι οι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες MultiAir των 1,4 λίτρων της Fiat Powertrain Technologies με ισχύ πολύ κοντά στους 160 ίππους. Θυμίζουμε πως σήμερα το ιαπωνικό roadster κινείται από έναν ατμοσφαιρικό 2λιτρο κινητήρα απόδοσης 155 ίππων.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το νέο Fiat 124 Spider αναμένεται να πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του μέσα στο 2015 και πιθανότητα είτε στην Έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο είτε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λ. Άντζελες._Χ.Α.  

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ