top icon
Κόσμος

Συνεχίζεται η εξέλιξη του ηλεκτρικού Nissan Ariya

Η Nissan παρουσιάζει λεπτομέρειες από το πρόγραμμα δοκιμών των νέων οχημάτων της, αναδεικνύοντας τα ασυναγώνιστα επίπεδα επιδόσεων, άνεσης και ελέγχου του ηλεκτρικού Ariya.

Δοκιμασμένο εκτενώς από μια ομάδα βετεράνων αρχιμηχανικών στις εγκαταστάσεις δοκιμών της Nissan στο Χοκάιντο της Ιαπωνίας, κάθε στοιχείο του Ariya που εκτείνεται από τις επιδόσεις κατά την επιτάχυνση και τον απότομο χειρισμό σε δύσκολες συνθήκες, έως την απόλυτη ησυχία και άνεση στην οδήγηση,  έχει εξεταστεί και βελτιωθεί με τη δέουσα προσοχή.

Το αυστηρό πρωτόκολλο ανάπτυξης χρησιμοποιεί μια παγκόσμια προσέγγιση για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών των οδηγών, από όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα, ο ελικοειδής ασφαλτοτάπητας στο πεδίο δοκιμών του Χοκάιντο έχει σχεδιαστεί για να προσομοιώνει δρόμους που συνήθως συναντώνται σε άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης.

Για περαιτέρω αξιολόγηση και πρόσθετη διασφάλιση των υποψήφιων αγοραστών, το Ariya δοκιμάζεται και σε τοπικό επίπεδο, αποδεικνύοντας τις δυνατότητες και τις επιδόσεις του και στο ευρωπαϊκό περιβάλλον οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων των στενών στροφών, των αυτοκινητοδρόμων υψηλών ταχυτήτων, αλλά και των ορεινών διαδρομών.

Οι ειδικοί αξιολόγησης οχημάτων της Nissan στην Ιαπωνία και οι τεχνικοί έρευνας και ανάπτυξης στο Nissan Technical Center στο Cranfield του Ηνωμένου Βασιλείου, συνεργάζονται για να μοιραστούν πληροφορίες και να κάνουν προσαρμογές κατάλληλες για την Γηραιά Ήπειρο, έχοντας πάντα κατά νου την συμμόρφωση με τους κείμενους κανονισμούς.

«Η δημιουργία του Nissan Ariya ήταν ένα πολύ περίπλοκο, αλλά απίστευτα ικανοποιητικό ταξίδι. Ως μέρος αυτής της διαδικασίας, συνεργαστήκαμε με τους συναδέλφους μας στην Ιαπωνία, εισάγοντας τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων αγοραστών στα πρώτα στάδια ανάπτυξης και τώρα κάνουμε την τελική επικύρωση του προϊόντος εδώ, στους ευρωπαϊκούς δρόμους», είπε ο Ian Shepherd, Διευθυντής Διαχείρισης Έργου στο Nissan Technical Center Europe.

«Μέσω αυτών των πολύτιμων πληροφοριών και του λεπτομερούς προγράμματος δοκιμών των συναδέλφων μας, είμαστε σίγουροι ότι το Ariya θα ξεπεράσει τις προσδοκίες των πελατών μας.»

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Το Ariya, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό coupé crossover της Nissan, προσφέρει πανίσχυρη επιτάχυνση, ομαλή, αθόρυβη λειτουργία, καθώς και ένα εσωτερικό με μια φιλόξενη, πολυτελή ατμόσφαιρα. Οι αυτόνομες δυνατότητες οδήγησης, η προσωποποιημένη φωνητική υποστήριξη και η απρόσκοπτη συνδεσιμότητα, αυξάνουν την αυτοπεποίθηση στο δρόμο και παρέχουν ένα φιλόξενο περιβάλλον για τον οδηγό και τους επιβάτες. Και με εκτιμώμενη εμβέλεια έως και 500 χιλιόμετρα, το Ariya είναι ο ιδανικός σύντροφος  στις καθημερινές μετακινήσεις και τα μεγάλα ταξίδια.

Ενσωματώνοντας τους τρεις βασικούς πυλώνες του Nissan Intelligent Mobility (Intelligent Power, Intelligent Drive και Intelligent Integration), το Ariya συνδυάζει την  προηγμένη τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων με ένα νέο επίπεδο απρόσκοπτης συνδεσιμότητας και αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπου και μηχανής, προσφέροντας μια εντελώς νέα εμπειρία οδήγησης.

Όλα τα τετρακίνητα μοντέλα του Ariya, με τον δίδυμο ηλεκτρικό κινητήρα θα διαθέτουν την πιο προηγμένη τεχνολογία τετρακίνησης της Nissan, το e-4ORCE. Με συγκεκριμένη διαχείριση της απόδοσης της ισχύος και της απόδοσης της πέδησης για ομαλότητα και σταθερότητα, το e-4ORCE ενισχύει την εμπιστοσύνη του οδηγού εντοπίζοντας την επιθυμητή γραμμή οδήγησης, σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια του δρόμου, χωρίς αυτός να χρειάζεται να αλλάξει στυλ οδήγησης. Για παράδειγμα, όταν στρίβει σε χιονισμένους δρόμους, το όχημα μπορεί να ανιχνεύσει πιστά την επιθυμητή γραμμή του οδηγού, χάρη στον εξαιρετικά υψηλής ακρίβειας έλεγχο του κινητήρα και των φρένων. Με την αυτοπεποίθηση που προσφέρει στον χειρισμό μια ποικιλίας οδηγικών συνθηκών, η οδήγηση γίνεται πιο απολαυστική.

Με πέντε εκδόσεις του Ariya διαθέσιμες για την Ευρώπη, το αμιγώς ηλεκτρικό coupé crossover θα ταιριάξει απόλυτα στις ανάγκες του υποψήφιου Ευρωπαίου αγοραστή.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα αλλά και να δηλώσετε ενδιαφέρον για το Nissan Ariya, προκειμένου  να είστε από τους πρώτους που θα λαμβάνουν αποκλειστικές ενημερώσεις, μεταβαίνοντας στον ιστότοπο https://www.nissan.gr/vehicles/new-vehicles/ARIYA.html

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ