22 Οκτ 2015

4 ερωτήσεις στον André Abboud για το νέο Megane

Ο André Abboud, υπεύθυνος στη Renault για τη μικρομεσαία κατηγορία, μας δίνει το περίγραμμα το νέου Megane, που αναμένεται που στην Ελλάδα αναμένεται τον Απρίλιο του 2016.

Σε ποιους τομείς είναι βελτιωμένο το νέο Megane σε σχέση με τον προκάτοχό του; Εξωτερικά το νέο Megane έχει βελτιωθεί σε όλες του τις διαστάσεις, καθώς έχει φαρδύνει (τα μετατρόχια έχουν αυξηθεί κατά 47 χλστ. εμπρός και 39 πίσω), το μήκος μεγάλωσε κατά 64 χλστ., ενώ βελτιωμένες είναι οι αναλογίες που συμβάλουν στο δυναμισμό του αμαξώματος, έχοντας χαμηλώσει κατά 25 χλστ. σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο και με τις γυάλινες επιφάνειες να αντιπροσωπεύουν το 1/3 της επιφάνειας. Επίσης, επειδή θέλαμε το νέο Megane να ξεχωρίζει από τα άλλα αυτοκίνητα της μεσαίας κατηγορίας, τα αναγνωρίσιμα φωτιστικά του σώματα, τόσο εμπρός όσο και πίσω, είναι μόνιμα αναμμένα.

Στο εσωτερικό υιοθετήσαμε επιλογές που συναντάει κανείς στα μεγαλύτερα Espace και Talisman, με μαλακά υλικά, επένδυση του τιμονιού από δέρμα Nappa και πινελιές χρωμίου σε αρκετές λεπτομέρειες. Επίσης τα ανάγλυφα καθίσματα προσφέρουν τόσο άνεση όσο και καλή στήριξη χάρη στα διπλής πυκνότητας αφρώδη υλικά. Οι προσφερόμενοι χώροι είναι κι αυτοί βελτιωμένοι, με τον όγκο του πορτ μπαγκάζ να εχει αυξηθεί από τα 384 στα 434 λίτρα, μια πολύ τιμή με τα δεδομένα της κατηγορίας C. Βελτιωμένος κατά 20 χλστ. σε σχέση με το Megane 3 είναι και ο χώρος για τα γόνατα των πίσω επιβατών που πλέον φτάνει τα 175 χλστ., ενώ αυξημένος είναι και ο χώρος για τους ώμους των επιβατών (1.441 εμπρός και 1.390 πίσω), χαρακτηριστικά που είναι από τα καλύτερα της κατηγορίας.

Μια από τις σημαντικότερες βελτιώσεις του νέου Megane αφορούν τις τεχνολογίες που έχουν υιοθετηθεί και οι οοποίες αφομοιώθηκαν από τα μεγαλύτερα μοντέλα, όπως η ενεργή τετραδιεύθυνση (4-Control) το οποίο αποτελεί και πρωτιά για την κατηγορία. Ακόμα ο οδηγός έχει στη διάθεσή του δεκάδες βοηθήματα, έγχρωμο head-up display και σύστημα multimedia με οθόνη 8,7'', το οποίο επιτρέπει τη διαμόρφωση της οδηγικής εμπειρίας με 5 διαφορετικούς τρόπους (neutral, eco, comfort, sport, personalized με ανάλογη χρωματική ρύθμιση στο φωτισμό της καμπίνας).

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το design στη συγκεκριμένη κατηγορία και τι δρόμο επέλεξε εν προκειμένω η Renault; Είναι πολύ σημαντικό να προτείνεις ένα σχεδιασμό που να είναι ξεχωριστός και να χαρακτηρίζεται από ποιότητα και δυναμισμό, γιατί το C segment είναι πολύ ανταγωνιστικό. Το νέο Mégane γίνεται αναγνωρίσιμο στη στιγμή, ιδίως χάρη στην υπογραφή των πίσω φωτιστικών του σωμάτων.

Θα υπάρξει 3θυρη εκδοχή του στο μέλλον; Όχι δεν υπάρχει η σκέψη για ένα 3θυρο μοντέλο, coupe ή cc. Από την άλλη, μέσα στο 2016 θα προκύψει μια station wagon έκδοση και μια πολυμορφική (Scenic).

Έκδοση RS θα αποκτήσει το νέο Megane; Είναι πολύ νωρίς να συζητάμε κάτι τέτοιο. Αυτή τη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Περισσότερες φωτογραφίες:
Ετικέτες: