top icon
Συνεντεύξεις

Έλληνες στην αυτοκινητοβιομηχανία: Γιάννης Ρούσσης

Ακόμα ένας συμπατριώτης μας που ακολουθεί αξιόλογη καριέρα στο εξωτερικό είναι ο Γιάννης Ρούσσης, ο οποίος, έχοντας στην επιστημονική του φαρέτρα σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εργάζεται από το 2018 στην Kia Ευρώπης.

O Γιάννης Ρούσσης εργάζεται στην αυτοκινητοβιομηχανία για περισσότερο από δέκα χρόνια. Εντάχθηκε στην Kia Ευρώπης στα τέλη του 2018 και έκτοτε έχει καταπιαστεί με την εξέλιξη των XCeed, Ceed, Niro και του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού EV6. Νωρίτερα, το ταξίδι του περιλάμβανε επιστημονικές εξερευνήσεις σε Ελλάδα, Γαλλία και Κίνα, καθώς και σημαντικές συνεργασίες. Ας τον γνωρίσουμε!

Αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ, έκανα μεταπτυχιακό στο Luxury Management & Marketing (EM Lyon Business School) σε Γαλλία, Ελβετία, Κίνα, και αμέσως ξεκίνησα την καριέρα μου.

Από μικρός ονειρευόμουν την ενασχόληση με τα αυτοκίνητα. Το γεγονός ότι εργαζόμαστε πάνω σε κάτι τόσο πολύπλοκο όπως ένα αυτοκίνητο, από τα αρχικά σχέδια μέχρι να προσφέρει όμορφες εμπειρίες στον κόσμο, είναι συναρπαστικό.

Έχω εργαστεί σε τμήματα After Sales (Infiniti) και Product Planning (επαγγελματικά της Nissan και μελλοντικά premium ηλεκτρικά της General Motors). Από το 2018 βρίσκομαι στην Kia Ευρώπης, στη Φρανκφούρτη.

Στην Kia Ευρώπης εργάζομαι ως Senior Product Manager. Είμαι υπεύθυνος για την ομάδα που διαχειρίζεται τα Kia Rio, Stonic, Ceed, XCeed, Proceed, eSoul και Sorento. Παράλληλα, έχω υπό την ευθύνη μου το νέο EV6, που φέρνει αρκετές καινοτομίες στην ηλεκτροκίνηση.

Το νέο Kia EV6 είναι το πρώτο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με σύστημα 800V, που προσφέρει πολύ υψηλές ταχύτητες φόρτισης. Παράλληλα, εφοδιάζεται με το καινοτόμο vehicle-to-load και όλες τις τελευταίες τεχνολογίες ασφάλειας και ψυχαγωγίας. Με το EV6 συστήνουμε το μέλλον της Kia!

Η στρατηγική ανάπτυξης και προώθησης νέων μοντέλων έχει αλλάξει. Για να παραμείνουν επιτυχημένες, οι εταιρείες επανακαθόρισαν τους στόχους και τις διαδικασίες ανάπτυξης νέων μοντέλων. Εκτός από μεγάλη αυτονομία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αναπτύσσουμε μεθόδους βιώσιμης παραγωγής με χρήση σύγχρονων υλικών και τεχνολογιών. Η προώθηση νέων μοντέλων εξελίσσεται ραγδαία λόγω της ηλεκτροκίνησης αλλά και των νέων συνηθειών, απόρροια του Covid-19.

Σε μία πενταετία αναμένω οι εταιρείες να πειραματίζονται με νέες τεχνολογίες για τα επόμενα στάδια της ηλεκτροκίνησης. Πιστεύω ότι θα εισερχόμαστε στο τρίτο επίπεδο αυτόνομης οδήγησης και πως θα εμφανιστούν ευκαιρίες ανάπτυξης νέων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές.

Info

Γιάννης Ρούσσης

Γεννήθηκε: 1985, Αθήνα

Σπούδασε: Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΑΣΟΕΕ), Μεταπτυχιακό σε Luxury Management & Marketing (ΕΜ Lyon Business School, Γαλλία-Ελβετία-Κίνα).

Εργάζεται ως Senior Manager στο τμήμα Product Marketing & Pricing της Kia Ευρώπης: Από το 2018

Έχει εργαστεί ακόμη στις: Nissan, Infiniti, General Motors

Στο παρακάτω link μπορείτε να διαβάσετε όλες τις συνεντεύξεις των συμπατριωτών μας, που διαγράφουν αξιόλογη πορεία στο εξωτερικό με άξονα την αυτοκινητοβιομηχανία και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ