top icon
Συνεντεύξεις

Porsche Experience Road Tour: Συνέντευξη με τον Paul Robinson

Στα πλαίσια του Porsche Experience Road Tour που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη χώρα μας μαθαίνουμε περισσότερα για τις ειδικές αυτές εκδηλώσεις του Γερμανού κατασκευαστή συνομιλώντας με τον επικεφαλής εκπαιδευτή της Porsche Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Paul Robinson.

Με το Porsche Experience Road Tour η γερμανική εταιρεία δίνει τη δυνατότητα σε νυν αλλά και μελλοντικούς πελάτες της, καθώς και σε εκλεκτούς προσκεκλημένους της, σε 26 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης να λάβουν μέρος σε ειδικά events που διοργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και σε συνεργασία με τους τοπικούς αντιπροσώπους ή εισαγωγείς, τα οποία δίνουν στους συμμετέχοντες την ευκαιρία όχι μόνο να έρθουν σε επαφή, αλλά και να οδηγήσουν σε όμορφες διαδρομές την πλήρη γκάμα των διαθέσιμων μοντέλων της γερμανικής εταιρείας.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έρχεται να υποστηρίξει το δίκτυο των αντιπροσώπων και εισαγωγέων της Porsche στην Ευρώπη μέσα από την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών test drive προς τους καλεσμένους και τους δυνητικούς, κυρίως, πελάτες, αξιοποιώντας τις ικανότητες μιας έμπειρης και εξειδικευμένης ομάδας εκπαιδευτών, καθώς και ενός «πάρκου οχημάτων» του Γερμανού κατασκευαστή, που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων απαρτίζεται από 10 αυτοκίνητα – από την 911 Cabriolet Turbo και τις 718 Cayman και 718 Boxster, έως τις Macan, Cayenne και τις αμιγώς ηλεκτρικές Taycan και Taycan Cross Turismo.

Porsche Experience Road Tour

Στις αρχές του μήνα που διανύουμε, η Porsche Hellas «έτρεξε» και στη χώρα μας το Porsche Experience Road Tour διοργανώνοντας μια επιτυχημένη εκδήλωση διάρκειας 4 ημερών, στα πλαίσια της οποίας 40 συμμετέχοντες και προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τόσο τα όμορφα τοπία της χώρας μας όσο και τις δυνατότητες των αυτοκινήτων του Γερμανού κατασκευαστή σε μια διαδρομή με αφετηρία την Αθήνα και κατάληξη το Ναύπλιο.

Στο περιθώριο του «ελληνικού» Porsche Experience Road Tour είχαμε να την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Paul Robinson, ο οποίος τα τελευταία πέντε χρόνια είναι ο Επικεφαλής Εκπαιδευτής για την Porsche Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Porsche Experience Road Tour

Ποιος είναι ο ρόλος σας στα πλαίσια του Porsche Experience Road Tour ; > Η ομάδα μου και εγώ αποτελούμε τον αρχικό, αν θέλετε, σύνδεσμο ανάμεσα στους συμμετέχοντες και τα αυτοκίνητα της Porsche, ειδικά για όσους δεν γνωρίζουν από πριν τα προϊόντα μας. Επίσης, στις περιοχές που διοργανώνοντα τα συγκριμένα event σχεδιάζουμε και ορίζουμε τις διαδρομές σε δημόσιους δρόμους στις οποίες θα οδηγηθούν τα αυτοκίνητα, προφανώς τηρώντας πάντα τη νομοθεσία κάθε χώρας. Στα πλαίσια της εμπειρίας αυτής, οι πελάτες μας μπορούν να αλλάζουν αυτοκίνητα, έτσι ώστε να διαπιστώσουν ποιο από αυτά τους ταιριάζει. Εκτός όμως από όλα αυτά, «τρέχουμε» και το Driving Center στο Istanbul Park, στην πίστα της Formula 1 στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί, μία ή δύο φορές τον χρόνο συγκεντρώνουμε τα 30 περίπου αυτοκίνητα που έχουμε στο στόλο μας προσφέροντας σε όλους όσοι συμμετέχουν μια διαφορετική εμπειρία, πιέζοντας τα αυτοκίνητα στα όρια.

Ποιες άλλες εμπειρίες μπορούν να βιώσουν οι συμμετέχοντες στο Istanbul Park; > Εκτός από την οδήγηση στην πίστα, παρέχουμε τη δυνατότητα οδήγησης σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα off-road, που αφορά φυσικά τις Macan και Cayenne. Επίσης, οργανώνουμε μίνι διαγωνισμούς σλάλομ αλλά και ντριφτ – που είναι εξίσου απολαυστικοί για όλους. Σίγουρα, σε αυτό το περιβάλλον, οι συμμετέχοντες μπορούν να εξερευνήσουν τα όρια των αυτοκινήτων μας με περισσότερη ασφάλεια απ’ ότι στο δρόμο.

Porsche Experience Road Tour

Εκτός από υφιστάμενους και δυνητικούς πελάτες Porsche, ποιοι άλλοι μπορούν να συμμετάσχουν στα συγκεκριμένα events; > Κάτω από την ομπρέλα του Porsche Experience υπάρχουν πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες. Στις οποίες μπορεί να συμμετάσχει ο οποιοσδήποτε. Στη Φινλανδία, για παράδειγμα, οδηγούμε σε παγωμένες επιφάνειες, όπου οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να ελέγχουν το αυτοκίνητο σε ασταθείς καταστάσεις. Επίσης, μπορεί κανείς να νοικιάσει ένα αυτοκίνητο, ακόμα και αγωνιστικό, και να το οδηγήσει σε αρκετές πίστες στην Ευρώπη. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα χωρίζεται σε διαφορετικά επίπεδα – από βασική εκπαίδευση έως αγωνιστική οδήγηση ενός Cup ή GT4 μοντέλου μας.

Τι είναι αυτό που «ψάχνουν» αυτοί που συμμετέχουν στο Porsche Experience Road Tour, τι είναι το πρώτο που σας ρωτούν; > Σίγουρα, ενδιαφέρονται για την τεχνολογία κάθε αυτοκινήτου. Όπως ξέρετε, η Porsche είναι η μοναδική εταιρεία που κατασκευάζει αυτό που αποκαλείται σήμερα “καθημερινό supercar”. Τα αυτοκίνητά της μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πίστα και μετά να βγουν από αυτή και να οδηγηθούν στο δρόμο για το σπίτι. Αυτός είναι ο χαρακτήρας των Porsche, ήδη από τη δεκαετία του ’60, αυτός παραμένει και σήμερα.

Porsche Experience Road Tour

Και με την ηλεκτροκίνηση, τι γίνεται; > Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Κυρίως από πιο νεαρούς πελάτες που στο παρελθόν είχαν αυτοκίνητα ανταγωνιστών μας. Δυστυχώς, πολλοί εξακολουθούν να έχουν μέσα τους το άγχος [αυτονομίας], ειδικά σε χώρες, κυρίως της Νότιας Ευρώπης, όπου οι υποδομές φόρτισης δεν βρίσκονται εκεί που θα έπρεπε. Αυτό που σίγουρα μπορώ να σας πω είναι ότι το 99% των ανθρώπων που οδηγούν την Taycan στα πλαίσια του Porsche Experience Road Tour μένουν άφωνοι από την επιτάχυνση, τη ροπή και την απόκρισή της. Το να βλέπεις το χαμόγελο στο πρόσωπο τους είναι ό,τι καλύτερο.

Το συναίσθημα όμως είναι το ίδιο; > Συμφωνώ απόλυτα ότι πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό συναίσθημα καθώς έχουν συνηθίσει στην αίσθηση ενός ατμοσφαιρικού ή τούρμπο κινητήρα, στον έντονο και χαρακτηριστικό τους ήχο. Όμως, αυτό είναι το μέλλον. Είμαι σίγουρος ότι η Porsche θα συνεχίζει να επενδύει σε αυτούς τους κινητήρες. Το ελπίζω. Ωστόσο, το μέλλον είναι ηλεκτρικό.

Porsche Experience Road Tour

Αλήθεια, πόσο απαιτητική είναι η δουλεία του επικεφαλής εκπαιδευτή; > Αρκετά. Κυρίως λόγω της μεγάλης ευθύνης. Ταξιδεύουμε αρκετά και συναντάμε πολλούς ανθρώπους, από διαφορετικές κοινότητες και πολιτισμούς. Αυτό που χαρακτηρίζει όλους και τη δουλειά που κάνουμε είναι το πάθος για το αυτοκίνητο. Όταν οι πελάτες μας οδηγήσουν τα αυτοκίνητά μας, για εμένα, το 90% της δουλειάς μου έχει ολοκληρωθεί. Η απόκριση, η επιδόσεις, η αίσθηση που δίνει μια Porsche, είναι κάτι το μοναδικό.

Πόσα Porsche Experience Road Tours διοργανώνονται κάθε χρόνο; > Εξαρτάται. Στα πλαίσια των 26 χωρών, στόχος μας κάθε φορά είναι να διοργανώνουμε 15 με 20 εκδηλώσεις. Κάθε μια από αυτές έχει διάρκεια 4 ημέρες, αλλά μπορεί και 15. Πριν έρθουμε στην Ελλάδα, ήμασταν στην Κροατία για ένα event που διήρκησε 14 ημέρες. Προς το τέλος του χρόνου, για παράδειγμα, κοντά στον Οκτώβριο, θα υποδεχτούμε στο Istanbul Park για 30 ημέρες περί τους 40 προσκεκλημένους και πελάτες μας ανά μέρα. Μέσα σε ένα χρόνο οι συμμετέχοντες μπορεί να φτάσουν και τους 3.000.

Porsche Experience Road Tour

Ποιος είναι υπεύθυνος για το ποιοι θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις αυτές; > Κατά κύριο λόγο, οι τοπικοί αντιπρόσωποι της Porsche. Πολλές φορές η επιλογή σχετίζεται και με τις εταιρείες με τις οποίες η Porsche συνεργάζεται, όπως η Hugo Boss και η Tag Heuer, για παράδειγμα. Σε κάθε περίπτωση, στόχος μας είναι οι εκδηλώσεις αυτές να διατηρούν τον μοναδικό τους χαρακτήρα, απευθυνόμενες στο κατάλληλο για την εταιρεία target group και όχι στο ευρύ κοινό.

Επομένως, ο βασικός στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι η μύηση στον κόσμο της Porsche. Αλλά και η προσέλκυση νέων πελατών. > Ασφαλώς, καθώς πρόκειται για ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο μάρκετινγκ.

Porsche Experience Road Tour

Πως αποτιμάται η επιτυχία μιας εκδήλωσης; Φαντάζομαι από το πόσοι από τους συμμετέχοντες τελικά θα προβούν στην αγορά μιας Porsche…; > Ναι, συνήθως, αν οι 8 από τους 100 συμμετέχοντες προχωρήσουν στην απόκτηση μιας Porsche, εμείς θα είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι.

Ο ρόλος σας ως εκπαιδευτή αφορά την εμπλοκή σας και στην εξέλιξη νέων μοντέλων για λογαριασμό της Porsche; > Έχω συμμετάσχει σε projects που αφορούν την εξέλιξη ενός καινούργιου μοντέλου, αλλά σε πολύ βασικό στάδιο. Η Porsche έχει ασφαλώς ένα ξεχωριστό τμήμα για αυτή τη δουλειά, με αρκετούς μηχανικούς και οδηγούς εξέλιξης που αξιολογούν τα αυτοκίνητα.

Porsche Experience Road Tour

Ποιος είναι ο Paul Robinson

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Γιβραλτάρ, στη Νότια Ισπανία, ο Paul Robinson ξεκίνησε την καριέρα του στους αγώνες αυτοκινήτου σε ηλικία 7 ετών, αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα καρτ της Ιβηρικής χερσονήσου, προτού ανέβει τα σκαλιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού φτάνοντας μέχρι και τη Formula 3. Ύστερα από δύο επιτυχημένες σεζόν σε αυτή, ο Paul «επιστρατεύτηκε» στην Porsche στα πλαίσια του International GT Championship οδηγώντας μια 996 GT3 RSR, πριν γίνει οδηγός της Radical Motorsports Portugal και του προγράμματος εξέλιξης του πρωτότυπου για το Le Mans.

Ο Paul εντάχθηκε στην οικογένεια της Porsche το 2009 και έγινε πιστοποιημένος εκπαιδευτής της Porsche AG ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο με το Porsche World Roadshow. Τα τελευταία 5 χρόνια είναι επικεφαλής εκπαιδευτής για την Porsche Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, όντας υπεύθυνος για τα προγράμματα οδήγησης στις 26 χώρες των δύο αυτών περιοχών, συμπεριλαμβανομένου του Porsche Experience Center στην Κωνσταντινούπολη. Ο Paul Robinson διαθέτει μέσω του πρακτορείου του ένα μεγάλο team εκπαιδευτών και μηχανικών.

Porsche Experience Road Tour

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Porsche Experience Road Tour
  • Porsche Experience Road Tour
  • Porsche Experience Road Tour
  • Porsche Experience Road Tour
  • Porsche Experience Road Tour
  • Porsche Experience Road Tour
  • Porsche Experience Road Tour
  • Porsche Experience Road Tour
  • Porsche Experience Road Tour
  • Porsche Experience Road Tour
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ