top icon
Κόσμος

Συνεργασία Ford και BMW Group στις solid state μπαταρίες

Το BMW Group, η Ford και η Volta Energy Technologies συνεργάζονται με την αμερικανική εταιρεία Solid Power προκειμένου να εισάγουν στα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα των πρώτων μπαταρίες στερεού ηλεκτρολύτη.

Η Solid Power, μια εταιρεία από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού με υψηλή εξειδίκευση στην κατασκευή μπαταριών στερεού ηλεκτρολύτη, ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο γύρο επενδύσεων ύψους 130 εκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής της όλης προσπάθειας το BMW Group, την Ford Motor Company και την Volta Energy Technologies.

Όπως επισήμως ανακοινώθηκε, το BMW Group και η Ford προσβλέπουν στη χρήση των μπαταριών της Solid Power σε όλα τα επερχόμενα ηλεκτρικά οχήματά τους.

Η Solid Power δηλώνει πεπεισμένη με τη σειρά της ότι θα παράγει solid state μπαταρίες επόμενης γενιάς που θα τροφοδοτούν ηλεκτρικά οχήματα, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη αυτονομία και χαμηλότερο κόστος χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα τεχνολογία κατασκευής μπαταριών ιόντων λιθίου.

«Η τεχνολογία μπαταρίας στερεού ηλεκτρολύτη είναι σημαντική για το μέλλον των ηλεκτρικών οχημάτων και γι ‘αυτό επενδύουμε άμεσα σε αυτή», δηλώνουν οι ιθύνοντες της Ford.

Τόσο η Ford όσο και το BMW Group θα παραλάβουν τις πρώτες κυψέλες μπαταριών 100 Ah από την Solid Power για δοκιμές σε οχήματά τους, το 2022.

Όπως ανακοινώθηκε από τη μεριά των Βαυαρών, οι solid state μπαταρίες θα είναι έτοιμες προκειμένου να εφοδιάζουν ηλεκτρικά οχήματα του BMW Group στα τέλη της δεκαετίας, ενώ πριν το 2025 τα πρώτα δοκιμαστικά οχήματα με το συγκεκριμένο τύπο μπαταρίας αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ