top icon
Επικαιρότητα

Συνεργεία αυτοκινήτων – εντάχθηκαν στις επιχειρήσεις που θα αποζημιωθούν

Τα συνεργεία αυτοκινήτων εντάχθηκαν στις επιχειρήσεις που θα λάβουν την κρατική βοήθεια που προβλέπεται, καθώς πλήττονται και αυτά από τις επιπτώσεις της επέλασης του κορονοϊού.

Αν και με σχετική καθυστέρηση, τα συνεργεία αυτοκινήτων συμπεριλήφθηκαν τελικά στους επαγγελματικούς κλάδους που πλήττονται σοβαρά από την υγειονομική και οικονομική αναστάτωση που έχει επιφέρει η επέλαση του κορονοϊού στη χώρα μας. Η ένταξή τους στους ΚΑΔ (με κωδικό 4520) που θα λάβουν το βοήθημα των 800 ευρώ δεν είναι βέβαια αρκετή, ωστόσο ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Ο κλάδος έχει δεχτεί ισχυρό χτύπημα, με πτώση τζίρου άνω του 80%, όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων και Μοτοποδηλάτων Ελλάδας (ΟΒΕΑΜΜΕ) Τάσος Λυκάρτσης, προσθέτοντας πως είναι αναγκαία και μια προσωρινή απαλλαγή από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

synergeio

Αν αυτές μετατεθούν για το τέλος του Σεπτεμβρίου, θα ήταν μια καλή κίνηση εκ μέρους της Πολιτείας. Η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων και Μοτοποδηλάτων Ελλάδας (ΟΒΕΑΜΜΕ) έχει 20.000 μέλη σε όλη την επικράτεια, σε συνεργεία που δίνουν δουλειά σε περίπου 60.000 άτομα (μηχανικοί αυτοκινήτων και φορτηγών, φανοποιοί και ηλεκτρολόγοι).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ