top icon
Επικαιρότητα

Συζητήσεις για πιθανή συνεργασία ανάμεσα σε Apple και Hyundai

Η Hyundai επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Apple με αντικείμενο μια πιθανή συνεργασία τους στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Hyundai δήλωσε σήμερα ότι βρίσκεται σε πρώιμες συνομιλίες με την Apple επιβεβαιώνοντας έτσι ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού στην Κορέας σύμφωνα με το οποίο οι δύο εταιρείες συζητούν το ενδεχόμενο συνεργασίας τους στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία.

Η παραπάνω είδηση έρχεται στο φως λίγες εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών από το Reuters οι οποίες ανέφεραν ότι η Apple προχωρά τα σχέδιά της για την παραγωγή ενός δικού της ηλεκτρικού αυτοκινήτου έως το 2024, το οποίο θα διαθέτει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης καθώς και μια πρωτοποριακή μπαταρία.

Οι προσπάθειες του κατασκευαστή του iPhone στο μαγικό κόσμο των τεσσάρων τροχών είναι γνωστές από το 2014 όταν η εταιρεία εκπόνησε… μυστικά το πρόγραμμα Project Titan σχεδιάζοντας από λευκό χαρτί το δικό της όχημα. Λίγο αργότερα όμως η αμερικανική εταιρεία αποφάσισε να εγκαταλείψει τα πλάνα της εστιάζοντας αποκλειστικά στον τομέα της εξέλιξης λογισμικών συστημάτων. Ωστόσο, η Apple επανεκτίμησε την κατάσταση προχωρώντας εκ νέου τώρα στα σχέδια της για τον σχεδιασμό του δικού της αυτοκινήτου, το οποίο «θα διαθέτει μια μοναδική μπαταρία που θα μπορούσε να μειώσει ριζικά το κόστος και να αυξήσει την αυτονομία του οχήματος».

Σύμφωνα με το ενδεχόμενο συνεργασία της Apple με την Hyundai, η τελευταία δήλωσε:

«Η Apple και η Hyundai βρίσκονται σε συζητήσεις, αλλά καθώς οι τελευταίες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, τίποτα δεν έχει αποφασιστεί».

Χωρίς να αναφέρει το όνομα της Apple, η Hyundai σε διαφορετική δήλωσή της που εκδόθηκε αργότερα αναφέρει ότι «έλαβε αιτήματα συνεργασίας από διάφορες εταιρείες για την από κοινού εξέλιξη αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων από διάφορες εταιρείες».

Σύμφωνα με αναλυτές, η Apple είναι πιθανό να ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει την νέα ηλεκτρική πλατφόρμα E-GMP του Hyundai Motor Group καθώς και τα εργοστάσια της προκειμένου με τον τρόπο αυτό να μειώσει το κόστος εξέλιξης και κατασκευής οχημάτων του δικού της EV.

Στο άκουσμα των παραπάνω ειδήσεων, η τιμή της μετοχής τηςHyundai στις διεθνείς χρηματαγορές εκτοξεύτηκε κατά 25%, κλείνοντας τελικά στο +19%.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ