top icon
Επικαιρότητα

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιβαρύνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, δηλώνει ο Akio Toyoda

O ισχυρός άνδρας της Toyota δήλωσε πως η ταχεία μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση θα επιβαρύνει τα επίπεδα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα απειλώντας παράλληλα το επιχειρηματικό μοντέλο της αυτοκινητοβιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κόσμος της αυτοκίνησης ρέπει εμφανώς πλέον προς την ηλεκτροκίνηση σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός βιώσιμου περιβαλλοντικά μοντέλου σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι όμως έτσι;

Ο Akio Toyoda, o επικεφαλής της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο και εγγονός του ιδρυτή της μάρκας, Kiichiro Toyota, έχει έντονες ενστάσεις  αναφορικά με τον ταχύ… διασκελισμό της ηλεκτροκίνησης. Χαρακτηριστικά, ο ισχυρός άνδρας της «αυτοκρατορίας» Toyota δήλωσε χθες τα εξής:

«Το τρέχον επιχειρηματικό μοντέλο της αυτοκινητοβιομηχανίας θα καταρρεύσει [σε περίπτωση που η ηλεκτροκίνηση υιοθετηθεί βιαστικά]».

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο Akio Toyoda, η Ιαπωνία θα εξαντλούσε την ηλεκτρική της ενέργεια έως το καλοκαίρι εάν όλα τα αυτοκίνητα στους δρόμους της λειτουργούσαν αίφνης αυτή. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, οι υποδομές που απαιτούνται για την υποστήριξη ενός στόλου οχημάτων που θα απαρτίζεται κατά 100% από ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κόστιζε στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου από 135 έως και 358 δισεκατομμύρια. Και όλα αυτά με δεδομένο το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα παράγεται από ορυκτά καύσιμα, τα οποία εξ ορισμού δεν αποτελούν την «καθαρότερη» επιλογή για το περιβάλλον.

«Όσο περισσότερα EV κατασκευάζουμε, τόσο επιβαρύνονται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα… Όταν οι πολιτικοί εκεί έξω λένε, “ας ξεφορτωθούμε όλα τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν βενζίνη”, το καταλαβαίνουν αυτό;» δήλωσε με έμφαση ο Akio Toyoda.

Διόλου τυχαία τα παραπάνω σχόλια έρχονται στο φως λίγες μέρες μετά την πρόταση της ιαπωνικής κυβέρνησης να απαγορεύσει έως το 2035 την πώληση αυτοκινήτων που καταναλώνουν βενζίνη ή ντίζελ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ