top icon
Νέα

Τα νέα Toyota Proace City Electric και Proace City Verso Electric

Η Toyota επεκτείνει τη γκάμα των ηλεκτρικών LCV μοντέλων της με την πλήρη αποκάλυψη των νέων Proace City Electric και Proace City Verso Electric.

Όπως είχε προαναγγελθεί στα τέλη του περασμένου έτους, η Toyota εισάγει και επίσημα στην γκάμα της δύο νέα, αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα στην LCV κατηγορία, τα οποία αποτελούν ένα ακόμα προϊόν της συνεργασίας των Ιαπώνων με το Groupe PSA στη συγκεκριμένη «συνομοταξία» οχημάτων.

Χρησιμοποιώντας κοινά μέρη με τα Opel/Vauxhall Combo-e, Peugeot e-Partner και Citroen e-Berlingo, τα νέα Toyota Proace City Electric και Proace City Verso Electric θα είναι διαθέσιμα στις κατά τόπου αγορές της γηραιάς ηπείρου το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ιάπωνας κατασκευαστής.

Το Toyota Proace City Electric είναι ένα όχημα τύπου van με μήκος 4,4 μ., ενώ το μήκους 4,7 μ. Proace City Verso Electric μια επαγγελματική πρόταση για τη μεταφορά 5 έως και 7 επιβατών.

Την κίνηση παρέχει ένας ηλεκτροκινητήρας με απόδοση 136 ίππων που κινεί τους εμπρός τροχούς, με την απαραίτητη ενέργεια να αποθηκεύεται σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου με 216 στοιχεία και ενεργειακό περιεχόμενο 50 kWh. Σύμφωνα με την Toyota, τα δύο μοντέλα προσφέρουν αυτονομία με μία πλήρη φόρτιση που φτάνει τα 260 με 280 χλμ.

Τα νέα Toyota Proace City Electric και Proace City Verso Electric εφοδιάζονται με ενσωματωμένο μονοφασικό φορτιστή 7 kW ή προαιρετικά με τριφασικό 11 kW. Στην πρώτη περίπτωση, μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας ολοκληρώνεται σε 7,5 ώρες, ενώ στη δεύτερη σε 5 ώρες. Σε ταχυφορτιστή δε των 100 kW (αυτή είναι και η μέγιστη ισχύς φόρτισης) ο συσσωρευτής ενέργειας «γεμίζει» έως το 80% της μέγιστης χωρητικότητάς του σε μόλις 30 λεπτά.

Με τελική ταχύτητα 135 χλμ./ώρα, η επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα στο πρόγραμμα λειτουργίας Power ολοκληρώνεται σε 11,2 και 11,7 δλ. (Proace City και Proace City Verso Electric) και η ρεπρίζ από τα 80 στα 120 χλμ./ώρα σε 8,9 και 9,4 δλ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ