top icon
Επικαιρότητα

Τα πρωτότυπα της Daihatsu στην Έκθεση του Τόκιο

Μια σειρά από πρωτότυπα που φέρουν την ιαπωνική σχεδιαστική σφραγίδα φέρνει στο φως η Daihatsu με αφορμή την παρουσία της στα τέλη του μήνα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο.

Σίγουρα το πιο ενδιαφέρον –και ίσως το πιο ελκυστικό σε σχεδίαση- από τα πρωτότυπα του Ιάπωνα κατασκευαστή που θα φιλοξενηθούν από τις 25 Οκτωβρίου και μετά στο περίπτερό του στο Τόκιο είναι το DN Compagno, ένα τετράθυρο σεντάν που αντλεί την έμπνευσή του από το ομώνυμο μοντέλο της Daihatsu που είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας το 1963. Κύριο χαρακτηριστικό της εξωτερικής του περιβολής είναι η έντονη κλίση της οροφή στο πίσω μέρος, που σίγουρα θέτει σημαντικούς χωροταξικούς συμβιβασμούς για το διαθέσιμο «αέρα» όσων φιλοξενούνται στο πίσω μέρος. Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις σχετικά με τον τύπο και τα ακριβή χαρακτηριστικά του ενός ή και περισσοτέρων κινητήρων που φιλοξενούνται κάτω από το εμπρός καπό.

DN Compagno

Όσο για το DN Pro Cargo, τα λόγια είναι περιττά, καθώς πρόκειται για ένα… κουτί μεταφοράς προσωπικού σε τέσσερις ρόδες! Όπως αναφέρει η Daihatsu, οι μεγάλες πόρτες του ηλεκτρικού αυτού πρωτοτύπου εξασφαλίζουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στην καμπίνα, η οποία μπορεί να παραμετροποιηθεί ως προς τις χωροταξικές της ικανότητες ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις.

DN Pro Cargo

Το DN Trec είναι ένα μικρό SUV ή καλύτερα μια σύγχρονη υλοποίηση του γνωστού στην αγορά της χώρας μας Terios. Στις σχετικές της ανακοινώσεις, η Daihatsu αναφέρει πως την κίνηση εξασφαλίζει ένας 3κύλινδρος κινητήρας βενζίνης με χωρητικότητα 1,0 λίτρου ή εναλλακτικά ένας 1.200άρης, που συνδυάζεται με έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα.

DN Trec

Το DN USpace είναι ένα φουτουριστικό MPV πρωτότυπο, με συρόμενες πόρτες –για προφανείς και εδώ λόγους. Σε αντίθεση με το Trec Concept, την κίνηση εξασφαλίζει για την περίσταση ένας λιλιπούτειος 2κύλιδρος βενζινοκινητήρας με άγνωστη απόδοση και χωρητικότητα 660 κ.εκ.

DN U-Space

Το τελευταίο από τα πρωτότυπα της ιαπωνικής φίρμας που θα δούμε στο Τόκιο είναι το DN Multisix. Όπως είναι προφανές, πρόκειται για μια δημιουργία κάτι μεταξύ SUV και MPV, που μπορεί, χάρη στις τρεις σειρές καθισμάτων (2+2+2), να φιλοξενήσει έως και 6 επιβάτες. Κάτω από το καπό του βρίσκεται εγκατεστημένος ένας βενζινοκινητήρας με χωρητικότητα 1,5 λίτρα._Χ.Α.

DN Multisix

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ