top icon
Επικαιρότητα

Tanner Foust: Οδηγός αγώνων, στάντμαν του Jason Bourne και πρεσβευτής της Volkswagen R

Η γερμανική μάρκα ανακοίνωσε πως ο Αμερικανός οδηγός αγώνων Tanner Foust, που μεταξύ άλλων έχει ντουμπλάρει τον Matt Damon σε σκηνές γρήγορης οδήγησης των ταινιών Bourne, θα είναι ο νέος πρεσβευτής της Volkswagen R.

Κύριο στοιχείο των μοντέλων της Volkswagen R είναι ο δυναμικός χαρακτήρας. Ήταν λογικό λοιπόν, η επιλογή του προσώπου που θα αποτελέσει τον νέο πρεσβευτή της μάρκας, να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Επιτυχημένος οδηγός αγώνων στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, δοκιμαστής της Volkswagen R και στάντμαν του Matt Damon στις ταινίες “The Bourne Ultimatum” και “The Bourne Legacy”, ο Tanner Foust (Τάνερ Φάουστ) έχει όλα τα προαπαιτούμενα στοιχεία για αυτό τον “ρόλο”.

Η σειρά ταινιών δράσης με πρωταγωνιστή τον μυστικό πράκτορα Jason Bourne, τον οποίο ενσαρκώνει στη μεγάλη οθόνη o Matt Damon, βασίζεται στις αστυνομικές νουβέλες του Robert Ludlum και έχει καταστεί ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των θεατών παγκοσμίως. Πέραν της συμμετοχής του σε αυτές ως στάντμαν, o Tanner Foust είχε αντίστοιχο ρόλο στις ταινίες Iron Man 2, Need 4 Speed και στη σειρά ταινιών Fast & Furious. Έχει υπάρξει 4 φορές υποψήφιος στα Taurus World Stunt Awards, ενώ την περίοδο 2010-2016 ήταν παρουσιαστής στην αμερικανική εκδοχή του “Top Gear”.

Διαβάστε ακόμη: Οδηγοί αγώνων-κασκαντέρ σε γνωστές κινηματογραφικές ταινίες

Η σχέση του Tanner Foust με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, είναι στενή και επιτυχημένη. Ο Αμερικανός οδηγός έχει αναδειχθεί 4 φορές Πρωταθλητής στο Αμερικανικό Rallycross, με πιο πρόσφατη την κατάκτηση του τίτλου το 2019, οδηγώντας Volkswagen Beetle R με ισχύ 560 ίππων. Επιπλέον, έχει αναδειχθεί δύο φορές Πρωταθλητής στη Formula Drift, ενώ έχει κατακτήσει 4 χρυσά μετάλλια στα X-Games.

Tanner Foust

Ο 46χρονος σήμερα Tanner Foust, έχει σπουδάσει Μοριακή Βιολογία, ωστόσο δεν ασχολήθηκε ποτέ με την συγκεκριμένη επιστήμη, καθώς τον κέρδισαν οι αγώνες αυτοκινήτου. Η αγάπη αυτή είχε ξεκινήσει από την παιδική του ηλικία, όταν έμαθε τα μυστικά του drift στη Σκωτία, όπου ζούσε με την οικογένειά του. Μεγαλώνοντας, έγινε μηχανικός αυτοκινήτων και εκπαιδευτής οδήγησης, προτού αποκτήσει αμιγώς επαγγελματική σχέση με το σπορ, το 2003.

Ο επόμενος αγώνας που θα συμμετάσχει ο Tanner Foust για λογαριασμό της Volkswagen είναι το “Baja 1000 Race”, όπου θα οδηγήσει ένα πρωτότυπο και αμιγώς ηλεκτρικό eR1, που βασίζεται στο Golf. Άλλωστε, όπως δήλωσε, “το μέλλον της Volkswagen και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι ηλεκτρικό”, δείχνοντας έτσι και τις προθέσεις της γερμανικής μάρκας σε αυτόν τον τομέα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ