top icon
Επικαιρότητα

«Ταξίδι στα Άδυτα του Σύμπαντος»

Ακούστε τη «Μουσική των Πλανητών», αγγίξτε μια Μαύρη Τρύπα, δείτε τρισδιάστατη μια Σκουληκότρυπα, θαυμάστε το αντίγραφο ενός πραγματικού διαστημόπλοιου και άλλα πολλά, σε μια ξεχωριστή βραδιά στο Μουσείο Μπενάκη στις 30 Σεπτεμβρίου.

Το «Ταξίδι στα Άδυτα του Σύμπαντος» πραγματοποιείται στο Πλαίσιο του διεθνούς εορτασμού του 2009 ως Παγκοσμίου Έτους Αστρονομίας (ΙΥΑ 2009). Οργανώνεται από την Δρ. Ελένη Χατζηχρήστου και το Γαλλικό Ινστιτούτο, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Εθνικής Επιτροπής IYA 2009 και του Εθνικού Αστροσκοπείου Αθηνών και περιλαμβάνει Ομιλίες για το κοινό, Έκθεση, Μουσική Συναυλία και Προβολές.
 
Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή από 5μμ έως 11μμ. Ανάμεσα στα εκθέματα ο επισκέπτης θα απολαύσει φαντασμαγορικές εικόνες των πιο απόμακρων αντικειμένων του Σύμπαντος, τριδιάστατες μαύρες τρύπες, πλανητικά νεφελώματα και σκουληκότρυπες, ένα ακριβές μοντέλο της διαστημοσυσκευής Cassini που στάλθηκε στον Κρόνο και τους δορυφόρους του και πολλά ακόμη.
 
Στο Α’ Μέρος της εκδήλωσης που θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (6μμ-9μμ), εκλεκτοί επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Jean-Pierre Lebreton, Arthur Miller, Fiorella Lavado, Γιάννης Μπιτσάκης) θα μας ταξιδέψουν στα άδυτα του Σύμπαντος με εντυπωσιακές παρουσιάσεις όπως: “Από τη Γη στο Ηλιακό Σύστημα”, “Στο Χωνευτήρι της Φύσης”, “Μηχανισμός των Αντικυθήρων: ένας Αρχαίος Αστρονομικός Υπολογιστής που δεν Ήρθε από το Διάστημα”.
 
Το Β’ Μέρος της εκδήλωσης (9μμ-10.30μμ) εξερευνά τη σχέση της Αστρονομίας με την Τέχνη και παρουσιάζει Συναυλία για δύο Πιάνα με παράλληλη προβολή σε γιγαντο-οθόνη οπτικών εφέ βασισμένων σε εικόνες του Σύμπαντος, καθώς και Προβολή της Ταινίας «Titan–A Place Like Home?», βραβευμένης στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών (Αθήνα 2008).
 
Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι τα περιοδικά Πτήση, 4Τροχοί & Αutobild.
 
 
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ