top icon
Επικαιρότητα

Τέλη κυκλοφορίας – απομένουν 6 ημέρες

Μέχρι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου έχουν προθεσμία οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσικλετών να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 ή να καταθέσουν τις πινακίδες τους.

Όπως είναι από χρόνια γνωστό το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής ή μη καταβολής είναι ίσο με το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας (αυτό σημαίνει πως διπλασιάζεται το ποσό). Το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας περιλαμβάνει και έναν QR Code. Με τον κωδικό αυτό, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας ακόμη και μέσω εφαρμογής στο κινητό, χωρίς ωστόσο να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων συνιστά στους ιδιοκτήτες οχημάτων να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των ταχυδρομείων.

Τα τέλη κυκλοφορίας εξοφλούνται με τρεις τρόπους. Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσικλετών μπορούν να σκανάρουν, εξοφλώντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της mobile banking, από εφαρμογή στο κινητό τους. Ο δεύτερος τρόπος είναι με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF. Τέλος, υπάρχει και η κλασική μέθοδος καταβολής του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).


Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών θα πρέπει να εισέλθουν στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και να ακολουθήσουν την κάτωθι διαδικασία:


Εάν διαθέτουν κωδικούς Taxisnet:

Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας

Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας TAXISnet ή


Εάν δεν διαθέτουν κωδικούς Taxisnet:

Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet

Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet


Κατάθεση πινακίδων

Για την κατάθεση των πινακίδων, οι ιδιοκτήτες οχημάτων αν θέλουν να μη πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα «myCAR» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Γίνεται σαφές πως όταν ολοκληρώσουν την διαδικασία, θα πρέπει να τις αφαιρέσουν από τα οχήματα και να τις κρατήσουν στο σπίτι τους.


Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ