top icon
Επικαιρότητα

Tesla Model 3: H επανάσταση

Η αμερικάνικη εταιρεία φιλοδοξεί να φέρει τα πάνω κάτω παρουσιάζοντας το πρώτο προσιτού κόστους ηλεκτρικό της μοντέλο.

Δεν πρόλαβαν να περάσουν 24 ώρες από την στατική αποκάλυψη του νέου Model 3 από τον ίδιο τον Elon Musk στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και πάνω από 180.000 αγοραστές ανά τον κόσμο έσπευσαν να «γράψουν» το όνομα τους στο βιβλίο παραγγελιών που η αμερικάνικη Tesla «άνοιξε» μέσω διαδικτύου για το τέταρτο κατά σειρά ηλεκτρικό της όχημα. Φυσικά, για να το πραγματοποιήσουν, χρειάστηκε να καταβάλουν πρώτα μια «λογική» προκαταβολή ύψους 1.000 δολαρίων.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, οι άνθρωποι της Tesla μας αποκάλυψαν μερικά μόνο από τα τεχνικά χαρακτηριστικά και γνωρίσματα του νέου Model 3, το οποίο θα κοστίζει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού στη βασική του έκδοση περί τα 35.000 δολάρια –προ φόρων φυσικά. Έτσι, το φουλ ηλεκτρικό Model 3 θα μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο που θα κυμαίνεται, ανάλογα με την έκδοση, από 6 έως και 6,5 δλ., διαθέτοντας μια αυτονομία κίνησης με μια μόλις πλήρη φόρτιση των συσσωρευτών ενέργειας που θα αγγίζει τα 400 χλμ.

Σύμφωνα με τον Elon Musk, το νέο Model 3 αναμένεται να πρωτοπορεί στον τομέα των διαθέσιμων χώρων στο εσωτερικό καθώς «κανένα αυτοκίνητο της κατηγορίας του με κινητήρα εσωτερικής καύσης δεν θα μπορεί να προσφέρει εφάμιλλους χώρους». Και αυτό, μιας και η απουσία θερμικού κινητήρα από το εμπρός μέρος του αμαξώματος έδωσε στους σχεδιαστές της Tesla τη δυνατότητα να «μετατοπίσουν» τα εμπρός καθίσματα ακόμα πιο μπροστά ελευθερώνοντας πολύτιμο χώρο για τους πίσω επιβάτες.

Οι ιθύνοντες της Tesla ανέφεραν εμφατικά κατά τη διάρκεια της επίσημης πρεμιέρα του αυτοκινήτου πως το νέο Model 3 αναμένεται να αποσπάσει την ανώτατη διάκριση των πέντε αστέρων σε όλες τις δοκιμές πρόσκρουσης στις οποίες θα υποβληθεί από τους αρμόδιους «πιστοποιητές».

Όλα τα Model 3 που θα πάρουν το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής θα εφοδιάζονται με πανοραμική οροφή, ενώ στο εσωτερικό θα κυριαρχεί η μια και μοναδική οθόνη στο κέντρο του ταμπλό. Επίσης, το νέο μεσαίο μοντέλο της αμερικάνικης εταιρείας θα διαθέτει και την τελευταία εξέλιξη του συστήματος πιλοτικής οδήγησης της Tesla –λέγε με Autopilot.

Οι πωλήσεις του ηλεκτρικού Tesla Model 3 δεν αναμένεται να ξεκινήσουν νωρίτερα από τα τέλη του 2017._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ