top icon
Επικαιρότητα

Tesla: Ρεκόρ παραγωγής στο πρώτο 3μηνο του έτους με 34.494 οχήματα

Όπως αναμενόταν, η Tesla έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα τα επίσημα στοιχεία που αφορούν στις πωλήσεις και στην παραγωγή οχημάτων για το πρώτο 3μηνο του έτους.

Σύμφωνα με το επίσημο δ.Τ. της εταιρείας από το Palo Alto, τις πρώτες 90 μέρες του 2018 από τη γραμμή παραγωγής της βγήκαν συνολικά 34.494 οχήματα, αριθμός αυξημένος, ελέω Model 3, κατά 40% σε σχέση με εκείνον του τελευταίου 3μήνου του 2017. Από αυτά, τα Model X και Model S ήταν τα 24.728, με το «μικρό» και πλέον πολυσυζητημένο Model 3, να «πιάνει» τις 9.766 μονάδες. Κατά τη διάρκεια της εν λόγω περιόδου, ο ρυθμός παραγωγής του τελευταίου διπλασιάστηκε, ενώ μόνο την τελευταία εβδομάδα τα αντίτυπά του, όπως επιβεβαίωσε χθες με σχετικό email του ο Elon Musk, έφτασε τις 2.020 μονάδες. ΄, έφτασαν τα 2.020. ΄

Για μια ακόμα φορά, η Tesla εξέφρασε την πεποίθησή της ότι το Model 3 θα παράγεται έως τα τέλη Ιουνίου με εβδομαδιαίο ρυθμό της τάξης των 5.000 μονάδων. Κάτι φυσικά που μένει να αποδειχτεί στην πράξη. Μάλιστα, θέλοντας να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις τόσο στην πρόσφατη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Tesla από τον οίκο Moody’s, όσο και στις ουκ ολίγες επικρίσεις που δέχεται η εταιρεία που σχετίζονται με τις δυσοίωνες οικονομικές προβλέψεις πολλών αναλυτών της αγοράς, στο σημερινό δ.Τ. επισημαίνονται τα εξής:

«Στρώνουμε το έδαφος για το τρίτο τρίμηνο που θα συνδυάζει έναν ιδανικό όγκο παραγωγής, ένα καλό μικτό περιθώριο κέρδους καθώς και μια ισχυρή και θετική ταμειακή ροή. Ως αποτέλεσμα, η Tesla δεν θα χρειαστεί αύξηση κεφαλαίου πέραν των τυποποιημένων πιστωτικών ορίων της».

Διαβάστε επίσης: Ο Elon Musk ανακοινώνει την πτώχευση της Tesla… την πρωταπριλιά

Τέλος, κατά τη διάρκεια του Q1 του 2018, οι παραδόσεις νέων μοντέλων στους πελάτες ανήλθαν στις 29.980 μονάδες (11.730 Model S, 10.070 Model X, 8.180 Model 3). Σε κατάσταση… transit προς τους νέους τους ιδιοκτήτες βρέθηκαν στα τέλη του περασμένου μήνα, 2.040 Model 3 και 4.060 Model S και Model Χ._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ