top icon
Κόσμος

Τέσσερα νέα μοντέλα στο στόχαστρο του Euro NCAP (videοs)

Ο Euro NCAP ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των δοκιμών που πραγματοποίησε με τα Dacia Sandero Stepway και Logan και τα ηλεκτρικά VW ID.4 και Skoda Enyaq iV.

Τα ηλεκτρικά VW ID.4 και Skoda Enyaq iV, τα οποία βασίζονται στο ίδιο πάτωμα, εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις που επέδειξαν τους ιθύνοντες του Euro NCAP αποσπώντας την ανώτερη διάκριση των 5 αστέρων.

Με «ανθεκτικές» κατασκευές για την προστασία των επιβατών και την μπαταρία υψηλής τάσης, μετωπικούς, κεντρικούς και αερόσακους τύπου κουρτίνας ως στοιχεία του βασικού τους εξοπλισμού, αμφότερα κατάφεραν να βαθμολογηθούν με περισσότερο από 90% στην προστασία ενηλίκων επιβατών.

Πο συγκεκριμένα, τα ομογάλακτα EVs του VW Group απέσπασαν βαθμολογία 93% (ID.4) και 94% (Enyaq iV) στην προστασία ενηλίκων, 89% στην προστασία παιδιών, 76% (ID.4) και 71% (Enyaq iV) στην προστασία των ευάλωτων χρηστών του δρόμου, όπως πεζοί και ποδηλάτες, καθώς και 85% (ID.4) και 82% (Enyaq iV) στον τομέα που αξιολογεί την επάρκεια και αποτελεσματικότητα των συστημάτων ασφαλείας και  υποβοήθησης της οδήγησης.

Δείτε τα σχετικά βίντεο στη συνέχεια:

Σε αντίθεση, τα Dacia Sandero Stepway και Logan δεν κατάφεραν να αποσπάσουν περισσότερα από 2 αστέρια. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ιθύνοντες του Euro NCAP «το βασικό, αυτόνομο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης διαθέτει μόνο και αντιδρά μόνο στα άλλα οχήματα αλλά δεν έχει σχεδιαστεί για την αποφυγή συγκρούσεων με πεζούς ή ποδηλάτες και δεν υπάρχει υποστήριξη αλλαγής λωρίδας. Ωστόσο, η προστασία από σύγκρουση είναι αξιοσέβαστη, που θα προσέφερε απόδοση τεσσάρων αστέρων αν δεν υπήρχαν αλλού μειονεκτήματα.»

Συγκεκριμένα, τα Dacia Sandero Steπway και Logan απέσπασαν βαθμολογία 70%, 72%, 41% και 42% στους τέσσερις βασικούς τομείς αξιολόγησης του Euro NCAP.

Δείτε τα σχετικά βίντεο στη συνέχεια:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ