top icon
Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη – θα προχωρήσει το πάρκινγκ στην Πλατεία Ελευθερίας

Την πρόθεσή του να κατασκευαστεί υπόγειο πάρκινγκ για τη αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με αφορμή την ακύρωση της σύμβασης εκτέλεσης του έργου «Βιοκλιματική Αναβάθμιση Πλατείας Ελευθερίας», λόγω αδυναμίας του εργολάβου.

Την θέλησή του να κατασκευαστεί υπόγειο πάρκινγκ για την ανακούφιση του κυκλοφοριακού προβλήματος εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με αφορμή την ακύρωση της σύμβασης εκτέλεσης του έργου «Βιοκλιματική Αναβάθμιση Πλατείας Ελευθερίας», λόγω αδυναμίας του εργολάβου. Σκοπός του εγχειρήματος είναι η κατασκευή να προχωρήσει με απόλυτο σεβασμό στα αρχαία ευρήματα που βρίσκονται εκεί.

Στην αρχική φάση θα ολοκληρωθεί η αρχαιολογική μελέτη και ύστερα θα ακολουθήσει προμελέτη και δημοπράτηση μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου- Ιδιωτικού Τομέα) και βέβαια θα απομακρυνθούν οι λαμαρίνες. Το έργο της ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας, με προϋπολογισμό ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2019 και είχε ορίζοντα ολοκλήρωσης τους δώδεκα μήνες. Για τον λόγο αυτό είχε κλείσει και το υπαίθριο πάρκινγκ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ