top icon
Επικαιρότητα

Την άγουσα για τα αποδυτήρια παίρνει η Mercedes X-Class

Σχεδόν τρία χρόνια από την έλευση της στην αγορά, η Mercedes αποφάσισε να αποσύρει από την ατζέντα της στα τέλη Μαΐου την Χ-Class εξαιτίας της μικρής εμπορικής της απήχησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού Auto Motor und Sport, η παραγωγή της Mercedes X-Class θα σταματήσει λίγο πριν τις αρχές του προσεχούς καλοκαιριού, όπως φέρεται να επιβεβαίωσε στην ιστοσελίδα εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας. Ο λόγος της διακοπής της παραγωγής του μοντέλου, αλλά και της επακόλουθης απόσυρσης του από την ατζέντα μοντέλων της Mercedes, σχετίζεται με τη μειωμένη εμπορική του απήχηση ανά τον κόσμο – ενδεικτικά, το 2019 οι πωλήσεις του παγκοσμίως ξεπέρασαν οριακά τις 15.000 μονάδες, όταν ο Ιάπωνας αδελφός του, στον οποίο και βασίζεται (λέγε με Nissan Navara), κατάφερε στο πρώτο μισό της ίδιας χρονιάς να κερδίσει την εμπιστοσύνη πάνω από 66.000 πελατών.

Mercedes X-Class

Όπως φέρεται να δήλωσε στο AMS ο μη κατονομαζόμενες εκπρόσωπος της Mercedes για το όλο θέμα, σε παγκόσμιο επίπεδο η X-Class διαδραματίζει σημαντικό ρόλο μόνο σε «ορισμένες αγορές, όπως η Αυστραλία και η Νότια Αφρική». Υπερθεματίζοντας στην απόφαση του να σταματήσουν την παραγωγή του μοντέλου (σ.σ.: η X-Class κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στη Βαρκελώνη της Ισπανίας), ο εκπρόσωπος της Mercedes προσέθεσε ότι από τις αρχές του 2019 η εταιρεία πήρε να την απόφαση «να μην κατασκευάσει την X-Class στην Αργεντινή, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί», καθώς η τιμή του αυτοκινήτου δεν ανταποκρίνεται «στις οικονομικές δυνατότητες των αγοραστών της Λατινικής Αμερικής».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ