top icon
Επικαιρότητα

Το ανανεωμένο Toyota RAV4 και σε υβριδική έκδοση

Η ιαπωνική εταιρεία παρουσιάζει την αναβαθμισμένη εκδοχή του δημοφιλούς της SUV, που πλέον θα προσφέρεται και σε υβριδική έκδοση.

Η ιαπωνική εταιρεία παρουσιάζει την αναβαθμισμένη εκδοχή του δημοφιλούς της SUV, που πλέον θα προσφέρεται και σε υβριδική έκδοση.

Η επίσημη πρεμιέρα του ανανεωμένου Toyota RAV4 πραγματοποιήθηκε επί αμερικανικού εδάφους και συγκεκριμένα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Ν. Υόρκης, δίνοντας στην ιαπωνική εταιρεία μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια οικολογική…. ώθηση στο μοντέλο που πριν από δύο δεκαετίες άλλαξε το τοπίο αποτελώντας ουσιαστικά τον ιδρυτή της κατηγορίας των SUV οχημάτων. Ουσιαστικά, μέσα από την πρεμιέρα του RAV4 Hybdrid, η Toyota λανσάρει και την ανανεωμένη εκδοχή του μοντέλου, η οποία διαθέτει νέα σχεδίαση, τόσο εντός όσο και εκτός, αλλά και πολλές επιμέρους βελτιώσεις, κυρίως στον τομέα της ασφάλειας. Ξεκινώντας την αναφορά μας από το ντιζάιν, όπως χαρακτηριστικά φαίνεται και στις φωτογραφίες που σας παραθέτουμε, κυρίαρχο γνώρισμα είναι το νέο «προσωπείο» του ιαπωνικού SUV, στο οποίο δεσπόζουν τα νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, ο σαφώς πιο επιθετικός σε σχεδίαση εμπρός προφυλακτήρας και φυσικά η νέα, στενόμακρη μάσκα. Πίσω, οι αλλαγές είναι λιγότερο έντονες, με τον προφυλακτήρα και τα φώτα να έχουν δεχθεί τις απαραίτητες «επεμβάσεις» της σχεδιαστικής ομάδας της Toyota.

Στο εσωτερικό οι ιθύνοντες της εταιρείας προχώρησαν σε περαιτέρω αναβάθμιση των υλικών του ταμπλό καθώς και στην εγκατάσταση μια έγχρωμης TFT οθόνης μέσω της οποίας προβάλλονται μια πλειάδα χρήσιμων πληροφοριών ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και διασύνδεσης. Η σημαντικότερη ωστόσο αναβάθμιση έγκειται στα νέα συστήματα ασφάλειας και άνεσης με τα οποία εφοδιάζεται πλέον το ανανεωμένο RAV4, με προεξέχοντα τα Lane Departure Alert και High Beam & Road Sign Assist, που είδαμε πριν λίγο καιρό στα νέα Auris/Avensis. Επίσης, το νέο Toyota RAV4 θα εφοδιάζεται με μια αναβαθμισμένη εκδοχή του συστήματος Pre-Collision, το οποίο πλέον είναι σε θέση να «διαβάσει» μια επικείμενη κα απευκταία φυσικά… επαφή με πεζό.

Σε ότι αφορά στην υβριδική έκδοση του νέου RAV4, οι ιθύνοντες της Toyota για μια ακόμα φορά αποδεικνύονται αρκετά φειδωλοί στις ανακοινώσεις τους περιοριζόμενοι μόνο στην πληροφορία που αφορά στην εγκατάσταση κάτω από το καπό ενός συστήματος κίνησης που αποτελείται από έναν κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,5 λίτρων και ενός ηλεκτροκινητήρα…. αγνώστων λοιπόν στοιχείων. Κλείνοντας αξίζει να προσθέσουμε πως ένας ακόμα ηλεκτροκινητήρας θα συναντάται κάτω από τα μεταλλικά μέρη του οχήματος μεταφέροντας μέρος από την ροπή των δύο αυτών μονάδων και στους πίσω τροχούς._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ