top icon
Επικαιρότητα

To Hyundai Motor Group εξελίσσει νέες τεχνολογίες κλιματισμού (+video)

Θέλοντας να βελτιώσει περαιτέρω την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό των νέων του αυτοκινήτων, το Hyundai Motor Group ανακοίνωσε την ανάπτυξη τριών νέων τεχνολογιών κλιματισμού, με τις οποίες θα εφοδιάζονται στο εγγύς μέλλον τα μοντέλα των Kia, Hyundai και Genesis.

Η ποιότητα του εισπνεόμενου αέρα στην καθημερινότητά μας αποτελεί ένα σημαντικό θέμα συζήτησης, οπότε δε θα μπορούσε να μην απασχολεί τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Σε αυτό το πλαίσιο, το Hyundai Motor Group ανακοίνωσε την ανάπτυξη τριών νέων τεχνολογιών air-condition. Ο λόγος για τις “After-Blow”, “Multi-Air Mode” και “Fine Dust Indicator”, που χρησιμοποιούνται ήδη σε επιλεγμένα μοντέλα της μάρκας στην Κορέα, ενώ αναμένεται να βρεθούν σύντομα και στα νέα μοντέλα των Kia, Hyundai και Genesis.

Ας δούμε όμως τι περιλαμβάνει η καθεμιά από τις προαναφερθείσες τεχνολογίες:

After Blow

Η τεχνολογία “After-Blow” συνεισφέρει στο στέγνωμα του αποστακτήρα, ενώ παράλληλα εμποδίζει την ανάπτυξη μούχλας, η οποία μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστη οσμή εφόσον αναπτυχθούν υψηλές θερμοκρασίες εντός του οχήματος. Μετά το σβήσιμο του κινητήρα, ο αποστακτήρας στεγνώνει με φυσικό τρόπο για 30 λεπτά και το “After-Blow” ενεργοποιείται για 10 λεπτά, ενώ για αποφυγή συσσώρευσης υγρασίας, το σύστημα κλιματισμού επιτρέπει αυτομάτως την εισαγωγή αέρα από το περιβάλλον. Μέσω ενός έξυπνου αισθητήρα μπαταρίας (IBS), το σύστημα την παρακολουθεί και σταματά τη λειτουργία του όταν η στάθμη της μπαταρίας χαμηλώσει, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος πλήρους αποφόρτισής της. Επιπλέον, απενεργοποιείται κάθε φορά που το σύστημα κλιματισμού δεν λειτουργεί για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ή όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή.

Multi-Air

Με το “Multi-Air Mode”, η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να δημιουργήσει ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον στην καμπίνα, κάνοντας πιο απαλή τη ροή αέρα, χάρη στη χρήση πολλαπλών αεραγωγών. Μόλις ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη λειτουργία, πέραν των κανονικών αεραγωγών, ο αέρας διαχέεται στις νέες πολλαπλές υποδοχές που βρίσκονται στα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού. Συνολικά, ο όγκος του αέρα στο εσωτερικό παραμένει ίδιος, ωστόσο ο επιμερισμός του καθιστά τη διαδικασία πιο απαλή για τους επιβάτες. Σημειώνεται, πως το συγκεκριμένο προφίλ έχει δυνατότητα ενεργοποίησης και απενεργοποίησης από τον οδηγό.

Fine Dust Indicator

Το “Fine Dust Indicator“, έχει τη δυνατότητα μέτρησης του αέρα εντός της καμπίνας σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας ψηφιοποιημένες πληροφορίες που επιτρέπουν στον οδηγό να διαχειριστεί με το βέλτιστο δυνατό τρόπο, την ποιότητα αέρα. Ο δείκτης παρουσιάζει τα επίπεδα συγκέντρωσης και ρύπανσης όσον αφορά στα εξαιρετικά λεπτά σωματίδια (PM 2.5) εντός του οχήματος, χρησιμοποιώντας ακέραιους αριθμούς και χρώματα, για καλύτερη ορατότητα από την πλευρά του χρήστη: μπλε για επίπεδα 0-15 μg/m3, πράσινο για επίπεδα 16-35 μg/m3, πορτοκαλί για επίπεδα 36-75 μg/m3, ενώ το κόκκινο αφορά σε μετρήσεις που ξεπερνούν τα 76 μg/m3 .

Εφόσον το επίπεδο των εξαιρετικά λεπτών σωματιδίων είναι μεγαλύτερο των 36 μg/m3 ενώ η λειτουργία είναι ενεργή, το σύστημα θα παρέμβει, ρυθμίζοντας την ένταση του αέρα. Συγκεκριμένα, θα ρυθμίσει την ένταση και ενώ θα γυρίσει σε προφίλ ανακυκλοφορίας αέρα, ενεργοποιώντας ταυτόχρονα τον κλιματισμό για μείωση της υγρασίας εντός του αυτοκινήτου. Εφόσον η ποιότητα του αέρα δε βελτιωθεί, αυτό θα αποτελεί ειδοποίηση προς τον οδηγό, ώστε είτε να αντικαταστήσει τα φίλτρα κλιματισμού, είτε ακόμη και να καθαρίσει πιθανώς μολυσμένα καθίσματα ή πατάκια.

Δείτε πώς λειτουργούν οι νέες τεχνολογίες του Hyundai Motor Group

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ