top icon
Επικαιρότητα

Το ηλεκτρικό Cupra Tavascan μπαίνει στην παραγωγή το 2024

Ο κύβος ερρίφθη καθώς το ηλεκτρικό Tavascan της Cupra μπαίνει στην παραγωγή το 2024, όπως επισήμως ανακοινώθηκε σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου της Seat που ολοκληρώθηκε σήμερα, ο Wayne Griffiths ανακοίνωσε ότι η ομογάλακτη Cupra θα λανσάρει το Tavascan το 2024, το οποίο θα αποτελέσει έτσι το δεύτερο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας, μετά το νέο Born που θα δούμε να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στα τέλη του τρέχοντος έτους.

«Το όνειρό μας θα πραγματοποιηθεί: το Cupra Tavascan θα γίνει πραγματικότητα. Βασισμένο την πλατφόρμα MEB του Ομίλου Volkswagen, θα σχεδιαστεί και θα αναπτυχθεί στη Βαρκελώνη και θα φτάσει στις αγορές της Ευρώπης και του εξωτερικού το 2024», εξήγησε ο Griffiths.

Το Cupra Tavascan παρουσιάστηκε υπό τη μορφή πρωτοτύπου τον Σεπτέμβριο του 2019 διαθέτοντας στη συγκεκριμένη εκδοχή του δύο ηλεκτροκινητήρες – έναν εγκατεστημένο στον εμπρός άξονα και έναν στον πίσω. Σύμφωνα με την ισπανική εταιρεία, η μέγιστη ισχύς τους έφτανε τους 306 ίππους, τιμή που είναι σε θέση να εξασφαλίσει επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 6,5 δλ. Η δε μπαταρία ιόντων λιθίου των 77 kWh προσφέρει στο πρωτότυπο μια θεωρητική αυτονομία της τάξης των 450 χλμ., σύμφωνα με τους υπολογισμούς βάσει του πρωτοκόλλου WLTP.

Cupra Tavascan Concept

Οι επόμενες κινήσεις της Cupra

Φέτος, η Cupra αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Seat SA καθώς η εταιρεία σκοπεύει να διπλασιάσει τις πωλήσεις και τον κύκλο εργασιών της που το 2020 ανήλθε σε περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ.

Η Cupra θα ανοίξει τις «πόρτες» της στις πιο εξηλεκτρισμένες χώρες και σε νέες αγορές. Πιο συγκεκριμένα, το 2022 η μάρκα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στην Αυστραλία, ως βασική κίνηση προς την επέκταση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

«Η Αυστραλία είναι μια νέα αγορά και η CUPRA είναι μια νέα μάρκα. Οι πελάτες αναζητούν νέες μάρκες, υπάρχει ένα υψηλό εισόδημα μεσαίας τάξης και είναι μια προοδευτική κοινωνία. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η CUPRA μπορεί να είναι επιτυχής σε αυτήν τη χώρα», δήλωσε ο Griffiths.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ