top icon
Επικαιρότητα

Το ηλεκτρικό Opel Ampera –e στο Παρίσι

Ο δίδυμος αδελφός του Chevrolet Volt ετοιμάζεται για τα επίσημο ντεμπούτο του στη Γηραιά ήπειρο σε έναν μήνα από σήμερα.

Η γερμανική εταιρεία ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του 5θυρου Ampera-e υποσχόμενη, πέρα από πρακτικότητα στην καθημερινή χρήση και, φυσικά, μηδενικές εκπομπές ρύπων, οδηγική ευχαρίστηση και εξαιρετικά ανταγωνιστικές επιδόσεις. Χαρακτηριστικά, μάλιστα, οι ιθύνοντες της εταιρείας σημειώνουν πως σε συγκεκριμένες μετρήσεις, το νέο Ampera-e αποδεικνύεται πιο γρήγορο από πολλά μοντέλα της σπορ οικογένειας, OPC.

Σύμφωνα με την Opel, για το 0-50 χλμ./ώρα το Ampera-e θα χρειάζεται μόλις 3,2 δλ. και για την επιτάχυνση εν κινήσει από τα 80 έως τα 120 χλμ./ώρα, μόνο 4,5 δλ. Η τελική του ταχύτητα, όπως είναι αναμενόμενο, δεν θα εντυπωσιάζει με ανάλογο τρόπο, μιας και δεν θα υπερβαίνει τα 150 χλμ./ώρα.

Ο ηλεκτροκινητήρας του Ampera-e, με δεδομένες τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις της Opel, αποδίδει ισχύ 204 ίππων και ροπή 360 Nm.

Σε ότι έχει να κάνει με την αυτονομία, οι άνθρωποι της Opel έχουν αφήσει να εννοηθεί πως θα υπερβαίνει τα 320 χλμ.

Οι συσσωρευτές ενέργειας του οχήματος είναι τοποθετημένοι χαμηλά στο δάπεδο, ούτως ώστε η χωροταξική κατανομή στο εσωτερικό να είναι εφάμιλλη με εκείνη ενός «κόμπακτ» μοντέλου. Την ίδια στιγμή, όπως υπόσχονται οι ιθύνοντες της Opel, το νέο Ampera-e θα είναι εφοδιασμένο με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες επικοινωνίας και συνδεσιμότητας (βλ. OnStar).

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την… κόντρα των 30 πρώτων μέτρων του Ampera-e με τα Astra TCR, Adam R2, Insignia OPC και Corsa OPC._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ