top icon
Επικαιρότητα

Το ηλεκτρικό Renault 5 θα παράγεται στο εργοστάσιο παραγωγής του αρχέτυπου μοντέλου

Το ηλεκτρικό Renault 5 θα μπει στην παραγωγή το 2023 και θα κατασκευάζεται στη μονάδα του γαλλικού εργοστασίου στο Douai.

Όπως αποκάλυψε ο CEO του Groupe Renaut, Luca de Meo, στα πλαίσια των επίσημων ανακοινώσεών του για το νέο στρατηγικό πλάνο του ομίλου, η Renault θα αναβιώσει το εμβληματικό «5», σε ηλεκτρική για την περίσταση μορφή.

Σήμερα, μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM Business, ο Πρόεδρος της Renault, Jean-Dominique Senard, αποκάλυψε με τη σειρά του ότι το ηλεκτρικό «5» θα κατασκευάζεται στη μονάδα παραγωγής του αρχέτυπου μοντέλο στο Douai, στη Βόρεια Γαλλία, το οποίο εγκαινίασε τη λειτουργία του το 1970.

«Είναι δέσμευση, εκεί θα το κατασκευάσουμε. Σκοπεύουμε να αναπτύξουμε αυτόν τον ‘Βόρειο Πόλο’ με το εργοστάσιο Maubeuge-Douai. που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί πλήρως», δήλωσε ο Πρόεδρος της γαλλικής εταιρείας.

Η παραγωγή του Renault 5 στο Douai έλαβε χώρα από το 1974 έως το 1981. Στην ίδια μονάδα έχουν κατασκευαστεί επίσης τα Renault 14, Fuego, 9, 11, 21, 19 και Megane. Αυτή τη στιγμή η μονάδα παράγει τα Espace, Scenic και Talisman απασχολώντας περί τους 3.000 εργαζομένους.

Το ηλεκτρικό Renault 5 αναμένεται να μπει στην παραγωγή στα τέλη του 2023.

Σε συνέχεια των δηλώσεων του, ο Jean-Dominique Senard δήλωσε ότι η Renault σκοπεύει να κατασκευάζει στη Γαλλία περί τα 400.000 ηλεκτρικά οχήματα τον χρόνο, χάρη και στη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου παραγωγής μπαταριών στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Ρεπορτάζ του γαλλικού Τύπου αναφέρουν ότι για το λόγο αυτό η Renault βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τις εταιρείες LG και Verkor.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ