top icon
Επικαιρότητα

To νέο Hyundai i30 Ν στο Nurburgring (video)

Η εξέλιξη του κορυφαίου i30 παραγωγής συνεχίζεται σε ιδανικό, θα λέγαμε, τερέν.

Το επόμενο κιόλας Σαββατοκύριακο, όπως επίσημα ανακοινώθηκε, ένα πρωτότυπο μοντέλο του νέου i30 N θα λάβει μέρος στον 24ωρο αγώνα αντοχής που πραγματοποιείται στη διάσημη γερμανική πίστα του Nurburgring. Στόχος των Κορεατών δεν είναι άλλος από την περαιτέρω εξέλιξη του αυτοκινήτου που αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα από σήμερα να αποτελέσει το πρώτο απτό δείγμα γραφής του τμήματος N Performance της Hyundai.

Για την απόφαση αυτή, ο υπεύθυνος Δοκιμών και Εξέλιξης του αυτοκινήτου, Albert Biermann, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η τεχνολογική έμπνευση και συνολικά η εμπειρία από τη δοκιμή στις ακραίες αυτές συνθήκες αναμένεται να προσφέρει πολλά στην επιτάχυνση της εξέλιξης των προϊόντων της σειράς Ν».

Σύμφωνα με την κορεάτικη εταιρεία, πάνω από το 40% των μερών του i30 N είναι νέο συμπεριλαμβανομένων του κινητήρα, της μετάδοσης και της ανάρτησης. Σε ότι αφορά στον πρώτο, η Hyundai έχει επιβεβαιώσει πως πρόκειται για ένα 2λιτρο μηχανικό σύνολο με υπερτροφοδότη, το οποίο εκτιμάται ότι θα αποδίδει 260 ίππους.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το… παράτημα N Performance της Hyundai έχει στήσει στην «Πράσινη Κόλαση» του ‘Ring ειδικές εγκαταστάσεις πραγματοποιώντας μέχρι στιγμής με το νέο i30 N πάνω από 480 γύρους. Ήτοι, περί τα 10.000 χλμ. εξέλιξης.

Στον 24ωρο αγώνα αντοχής, το εικονιζόμενο πρωτότυπο θα οδηγήσουν οι Bruno Beulen, Michael Bohrer, Alexander Köppen και Rory Pentinnen.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την εξέλιξη και τις δοκιμές που πραγματοποιούν οι ιθύνοντες της Hyundai στον 2λιτρο κινητήρα του νέου i30 N. Σε αυτό, μεταξύ άλλων, αξίζει να παρατηρήσει κανείς τόσο στο 46ο όσο και στο 54ο δλ. τις ενδείξεις της οθόνης κατά τη διάρκεια της δυναμομέτρησης του κινητήρα._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ