top icon
Επικαιρότητα

Το νέο Mazda3 Turbo με 230 ίππους

Το φως της δημοσιότητας είδε η νέα, υπερτροφοδοτούμενη έκδοση του Mazda3 των 230 ίππων.

Όπως είχε επιβεβαιωθεί εδώ και αρκετές ημέρες, η Mazda ήταν έτοιμη να προσθέσει στη γκάμα του νέου «3» μια έκδοση με υπετροφοδοτούμενο κινητήρα. Όπερ και εγένετο, καθώς στα τέλη της περασμένης εβδομάδας η ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε νωρίτερα από το προγραμματισμένο στο μακρινό… Μεξικό τα πρώτα στοιχεία που αφορούν το νέο Mazda3 Turbo.

Για την περίσταση, δεν πρόκειται για μια «καυτή» έκδοση με έντονα σπορτίφ χαρακτηριστικά στα πρότυπα μοντέλων όπως το Megane RS, αλλά για μια Gran Turismo εκδοχή του ιαπωνικού «χάτς» η οποία παίρνει κίνηση από τον 4κύλινδρο κινητήρα τούρμπο των 2,5 λίτρων των Mazda6 και CX-5.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες αποκαλύψεις ο κινητήρας της οικογένειας Skyactiv-G του νέου Mazda3 Turbo αποδίδει 230 ίππους και ροπή 420 Nm συνδυαζόμενος κατ’ αποκλειστικότητα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με 6 σχέσεις – η δε κίνηση περνά και στου τέσσερις τροχούς μέσω του γνωστού συστήματος τετρακίνησης των Ιαπώνων.

Όπως φαίνεται στη μοναδική φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα, το νέο Mazda3 Turbo διατηρεί ένα χαμηλό σχεδιαστικό προφίλ που δεν διαφοροποιείται σε σχέση με τα μικρότερα αδέλφια της οικογένειας «3». Σε κάθε περίπτωση, περισσότερα στοιχεία και φωτογραφίες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα δε δύο 24ώρα από σήμερα κατά τη διάρκεια της επίσημης πρεμιέρας του μοντέλου στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ