top icon
Επικαιρότητα

Το πρωτότυπο DS Aero Sport Lounge με ηλεκτροκινητήρα από την Formula E

Η γαλλική εταιρεία αποκάλυψε ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο, το οποίο υιοθετεί την ηλεκτρική μονάδα κίνησης των 680 ίππων που το γαλλικό εργοστάσιο χρησιμοποιεί στην Formula Ε.

Μετά την αποκάλυψη του νέου DS 9, η γαλλική εταιρεία βγαίνει ξανά στη… σέντρα παρουσιάζοντας, λίγες ώρες πριν το επίσημο ντεμπούτο του στη Γενεύη, το DS Aero Sport Lounge, ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο το οποίο καταδεικνύει τις προθέσεις των Γάλλων σε μια κατηγορία οχημάτων που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στα προτάσεις των κουπέ και SUV κατηγορίας.

DS Aero Sport Lounge

Το DS Aero Sport Lounge έχει σχεδιαστεί με πρωταρχικό ζητούμενο την απόδοση. Και ιδιαίτερα στον τομέα της αεροδυναμικής. Εδώ, οι σχεδιαστές υιοθέτησαν τη λύση μιας ιδιαίτερα κεκλιμένης οροφής, με στόχο τη μείωση των αεροδυναμικών αντιστάσεων, ενώ εξίσου χαρακτηριστικό είναι και το εμπρός μέρος, όπου η παραδοσιακή μάσκα έχει δώσει τη θέση της σε μια οθόνη, πίσω από την οποία φιλοξενούνται διάφοροι αισθητήρες και κάμερες.

DS Aero Sport Lounge

Το αυτοκίνητο έχει μήκος 5 μ., ενώ το δικό τους ρόλο στον τομέα της αισθητικής – και όχι μόνο- διαδραματίζουν τόσο οι τροχοί των 23 ιντσών, όσο και η απουσία «παραδοσιακών» καθρεπτών, οι οποίοι έχουν αντικατασταθεί από κάμερες. Προς το παρόν, η DS δεν αποκαλύπτει το εσωτερικό του αυτοκινήτου, το οποίο, ωστόσο, αναμένεται εξίσου τολμηρό σε αισθητική και… υλικά σε σχέση με τις εξωτερικές επιφάνειες της γαλλικής κατασκευής.

DS Aero Sport Lounge

Την κίνηση στο DS Aero Sport Lounge προσφέρει ένας ηλεκτροκινητήρας ο οποίος βασίζεται σε εκείνο τον οποίο χρησιμοποιεί η DS Techeetah στην Formula E. Η ισχύς του προσδιορίζεται στους 680 ίππους, τιμή που εξασφαλίζει στο DS Aero Sport Lounge επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 2,8 δλ. Όπως ανακοινώθηκε, η κινητήρια μονάδα του πρωτοτύπου συνεργάζεται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου με ενεργειακή αποθηκευτική ικανότητα 110 kWh – τιμή που είναι σε θέση να εξασφαλίσει αυτονομία της τάξης των 400 χλμ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ