top icon
Επικαιρότητα

Τρία νέα SUV από την FCA μέσα στο 2021

Εκτός από τη νέα Alfa Romeo Tonale και την Maserati Grecale, η FCA αναμένεται μέσα στο 2021 να παρουσιάσει την ανοιχτή έκδοση του Fiat 500X συνεχίζοντας έτσι την επέλασή της στην κατηγορία των SUV μοντέλων.

Η FCA αναμένεται μέσα στο 2021 να ενισχύσει την παρουσία της στην κατηγορία των SUV μοντέλων με τρία νέα μοντέλα. Εκτός από την Alfa Romeo Tonale, που θα τοποθετηθεί στη γκάμα της μιλανέζικης φίρμας ένα σκαλί χαμηλότερα από την Stelvio, και την επίσης νέα Maserati Grecale, που θα πλαισιώσει την γκάμα των SUV μοντέλων της διάσημης ιταλικής τρίαινας «δίπλα» στην Levante, η FCA αναμένεται να παρουσιάσει μέσα στη χρονιά την ανοιχτή έκδοση του Fiat 500X.

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια ακόμα στροφή στην προϊοντική γκάμα της Fiat αμέσως μετά την «απαγκίστρωσή» της εταιρείας από τα παραδοσιακά ανοιχτά αυτοκίνητα και την κατάργηση του 124 Spider.

Από εκεί και πέρα, το «ξεσκούφωτο» Fiat 500X δεν αναμένεται να είναι ένα… αληθινό cabriolet μοντέλο. Σε αντίθεση με το VW T-Roc Cabriolet, το «ανοιχτό» 500Χ θα διαθέτει 4 πόρτες, διατηρώντας τόσο τα κλασσικά πλαίσια θυρών της κλειστής εκδοχής του, όσο και την σταθερή πίσω κολώνα, ακολουθώντας εν πολλοίς τα πρότυπα του 500C.

Η απόφαση της Fiat να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το «κλασσικό» αμάξωμα του 500X σημαίνει ότι η ιταλική φίρμα επιθυμεί να ελαχιστοποιήσει το κόστος εξέλιξης της ανοιχτής εκδοχής του μοντέλου. Επιπρόσθετα, το γεγονός αυτό θα μειώσει σημαντικά την ανάγκη για πρόσθετες ενίσχυσης στο πλαίσιο, οι οποίες παραδοσιακά προσθέτουν επιπλέον βάρος.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις αναφορικά με τον ακριβή χρόνο παρουσίασης του ανοιχτού Fiat 500X.

Εν αντιθέσει, όλα δείχνουν ότι η νέα και plug-in υβριδική Alfa Romeo Tonale θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο της τον προσεχή Σεπτέμβριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ