top icon
Επικαιρότητα

Τροχαία: 86.000 παραβάσεις σε 5 μήνες

Από την προ πενταμήνου έναρξη του επιχειρησιακού προγράμματος τροχαίας αστυνόμευσης «Ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις», οι υπηρεσίες Τροχαίας κατέγραψαν 85.000 παραβάσεις σε όλη τη χώρα.

 

Από την έναρξη του προγράμματος τροχαίας αστυνόμευσης «Ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις», το τελευταίο πεντάμηνο έχουν βεβαιωθεί συνολικά 85.945 παραβάσεις (15.330 για στάση-στάθμευση σε ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ, 44.016 για στάση- στάθμευση σε πεζοδρόμια, πλατείες και ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς όπως και ποδηλατοδρόμους, 11.485 για στάση-στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων ή πάνω σε αυτούς, 9.198 για στάση-στάθμευση σε διαβάσεις πεζών ή σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από αυτές, 3.413 για κίνηση οχημάτων σε λεωφορειόδρομους, 1.107 για παράνομη κίνηση σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους και 1.396 για ηχορύπανση από οχήματα).

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο να βελτιώσει τις συνθήκες προσβασιμότητας στις πόλεις, να αντιμετωπίσει φαινόμενα παραβατικότητας που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία πεζών και οδηγών, ενώ παράλληλα επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους. Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, οι ειδικές δράσεις του προγράμματος θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα. Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ