top icon
Επικαιρότητα

Uber: Εξωδικαστικός συμβιβασμός με την οικογένεια της άτυχης γυναίκας

Η οικογένεια της 49χρονης Elaine Herzberg, η οποία πριν λίγες μέρες έχασε τη ζωή της στις ΗΠΑ όταν παρασύρθηκε από ένα αυτοκινούμενο όχημα της Uber, ήρθε σε συμβιβασμό με την αμερικανική εταιρεία τερματίζοντας έτσι μια πιθανή νομική διαμάχη για το πρώτο θανατηφόρο ατύχημα που προκλήθηκε από αυτόνομο όχημα.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε σε διεθνή μέσα ενημέρωσης η εκπρόσωπος της νομικής εταιρείας Bellah Perez, Cristina Perez Hesano, το θέμα ανάμεσα στην Uber και τα συγγενικά πρόσωπα της άτυχης Elaine Herzberg «έχει επιλυθεί». Εντούτοις, καμία πλευρά δεν θέλησε να δώσει στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες του εξωδικαστικού συμβιβασμού ο οποίος αφορά στις αξιώσεις της κόρης και του συζύγου της 49χρονης έναντι της Uber. Τόσο η αμερικάνικη εταιρεία, όσο και η οικογένεια της άτυχης γυναίκας δεν θέλησαν να κάνουν κανενός είδους δήλωση που να αφορά στο όλο θέμα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το εν λόγω συμβάν έβαλε τέλος στις δοκιμές αυτόνομων αυτοκινήτων, τόσο για λογαριασμό της Uber, όσο και ευρύτερα στην περιοχή της Αριζόνα των ΗΠΑ, καθώς οι αρμόδιες αρχές ανάστειλαν τις σχετικές άδειες που οι ίδιες είχαν στο πρόσφατο παρελθόν εκδώσει.

Διαβάστε επίσης: Η Uber απενεργοποίησε τα συστήματα υποβοήθησης του αυτοκινήτου στο μοιραίο δυστύχημα

Η Toyota Motor Corp αλλά και η εταιρεία Nvidia Corp, οι οποίες δεν συνδέονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με το εν λόγω περιστατικό, έχουν επίσης αναστείλει τις δικές τους δοκιμές που πραγματοποιούσαν σε δημόσιους δρόμους με αυτοκινούμενα οχήματα, καθώς τόσο αυτές, όσο και όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές αναμένουν αυτή τη στιγμή το επίσημο πόρισμα των αρμοδίων αρχών αναφορικά με τις συνθήκες και τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος που έλαβε χώρα στο Tempe στις 18 Μαρτίου.

Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί ήταν και η δήλωση του CEO της Toyota Β. Αμερικής, Jim Lentz:

«Θα υπάρξουν λάθη από τα οχήματα, από τα συστήματα που αυτά διαθέτουν και ίσως 100 ή 500 ή και 1.000 άνθρωποι μπορεί να χάσουν τη ζωή τους σε ατυχήματα σαν και αυτό που είδαμε στην Αριζόνα. Το μεγάλο ρώτημα για τις κυβερνήσεις είναι το εξής: Πόσο ρίσκο μπορούν να αναλάβουν; Αν μπορείς να σώσεις 34.000 ζωές, είσαι πρόθυμος να θυσιάσεις 10, 100, 500 ή και 1.000 ανθρώπινες ζωές; Πιστεύω πως η απάντηση είναι πως δεν θέλουν να αναλάβουν αυτό το ρίσκο –και αυτό είναι κάτι που θα επιβραδύνει σημαντικά την υιοθέτηση της αυτόνομης τεχνολογίας»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ