top icon
Επικαιρότητα

Vauxhall: Συνεχίζεται η αναδιοργάνωση με περαιτέρω περικοπή θέσεων εργασίας

Η PSA ανακοίνωσε πως θα περικόψει 241 θέσεις εργασίας στη Μ. Βρετανία στο εργοστάσιο του Ellesmere Port στο οποίο κατασκευάζεται το «εγχώριο» Astra.

Οι περικοπές προσωπικού στη συγκεκριμένη μονάδα αντικατοπτρίζουν πολύ περισσότερο τις εσωτερικές αλλαγές στην αγορά αυτοκινήτου της Μ. Βρετανίας και λιγότερο την ανησυχία των ιδιοκτητών της Vauxhall αναφορικά με την επικείμενη έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Έτσι, μετά την οριστική απομάκρυνση πριν 13 περίπου μήνες 400 από τους τότε 1.900 εργαζομένους του εργοστασίου, αλλά και την απόλυση επιπλέον 250 τον Ιανουάριο του 2018 στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των Opel/Vauxhall, σήμερα η PSA ανακοίνωσε πως θα απαλλάξει από τα καθήκοντά τους ακόμα 241 υπαλλήλους της μονάδας του Ellesmere Port.

Στη δήλωσή του, το βρετανικό παρακλάδι της Opel αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η αναδιάρθρωση είναι απαραίτητη για να γίνει ανταγωνιστική η μονάδα σε σύγκριση».

Από τη μεριά του, ο εκπρόσωπος του μεγαλύτερου συνδικάτου εργαζομένων του εργοστασίου, Mick Chalmers, δήλωσε:

«Το συνδικάτο μας δεν θα ανεχτεί το θάνατο 1.000 εργαζομένων στο Ellesmere Port. Δεν θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να εξασφαλίσουμε το μέλλον του εργοστασίου και εκείνο του εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού του».

Θυμίζουμε πως ο CEO της PSA, Carlos Tavares, δήλωσε νωρίτερα μέσα στην τρέχουσα χρονιά ότι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θα αποφασίσει το 2020 αν θα επενδύσει στη συγκεκριμένη μονάδα ώστε αυτή να παραμένει σε λειτουργία._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ