top icon
Επικαιρότητα

Video: Η Opel, ο Richard Hammond και ο… “Oliver”

Ο διάσημος παρουσιαστής Richard Hammond άνοιξε το γκαράζ του στην Opel για ένα video, στο οποίο παρουσιάζει έναν αγαπημένο του φίλο, τον Opel “Oliver”, ενώ ρίχνει μια ματιά και στο νέο Μokka, με τη βοήθεια του φίλτρου Επαυξημένης Πραγματικότητας.

Η σχέση του Richard Hammond, παρουσιαστή των εκπομπών Top Gear και Grand Tour, με τα μοντέλα της Opel, ξεπερνά το αμιγώς επαγγελματικό πλαίσιο και σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, έχει περάσει σε… φιλικό επίπεδο. Στο πλαίσιο ενός Youtube Video, ο Βρετανός υποδέχθηκε στο γκαράζ του την Opel και τη διαδικτυακή πλατφόρμα DriveTribe, ώστε να μιλήσει για τον Opel “Oliver”, αλλά να ρίξει και μια ματιά στο νέο Mokka, χρησιμοποιώντας το φίλτρο Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR) που έχει αναπτύξει η Opel.

Richard Hammond - Opel Kadett

Ποιος είναι όμως ο Oliver; Ο λόγος για ένα Opel Kadett A του 1963, το οποίο αγόρασε ο Hammond στην Μποτσουάνα το 1963. Στο πλαίσιο του Top Gear, o Hammond ξεκίνησε μια ταξιδιωτική περιήγηση 1000 μιλίων στη Νότια Αφρική και όχημα σε αυτό το εγχείρημα, ήταν το Opel Kadett A. Γρήγορα ο Hammond δέθηκε σε τέτοιο βαθμό με το αυτοκίνητο, που του έδωσε το όνομα “Oliver” και το αντιμετώπισε ως το έτερό του ήμισυ: “O Oliver επέδειξε αρετές και ιδιότητες που εκτιμά κανείς στους ανθρώπους. Ο Oliver είναι γενναίος. Είναι τόσο πιστός όσο μπορεί να είναι ένας φίλος”, δήλωσε ο Hammond.

To Opel Kadett A γνώρισε σημαντική εμπορική επιτυχία, σημειώνοντας περίπου 650.000 πωλήσεις μεταξύ 1962-1965. Διέθετε τετρακύλινδρο κινητήρα ισχύος 40 ίππων, ενώ διακρινόταν για τον μεγάλο, για την εποχή, χώρο αποσκευών και την ευρυχωρία του εσωτερικού. Διόλου τυχαία, οι διαφημίσεις της εποχής ανέφερε πως “Opel Kadett equals O.K.”, δηλαδή πως Opel Kadett ίσον O.K.”.

Opel Mokka

Εκτός από την ιστορία της Opel, ο Richard Hammond εστίασε στο παρόν και το μέλλον της, όπως αυτό αποτυπώνεται στις σύγχρονες τεχνολογίες του νέου Opel Mokka. Ο Βρετανός, έριξε μια ματιά μέσω του προσωπικού smartphone, χρησιμοποιώντας το φίλτρο Επαυξημένης Πραγματικότηατς που ανέπτυξε η Opel για το εν λόγω μοντέλο: «Μία πραγματικά επαναστατική εφαρμογή … πρέπει να συνεχίσεις να πειραματίζεσαι με αυτό, έχει πολλές δυνατότητες», ανέφερε, συμβουλεύοντας τους τηλεθεατές του οι οποίοι ίσως θελήσουν να δουν το νέο Mokka, να χρησιμοποιήσουν το φίλτρο.

Δείτε το video με τον Richard Hammond, τον “Oliver” και το νέο Opel Mokka

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ