top icon
Επικαιρότητα

ΒΜW: Στο τραπέζι η μη αντικατάσταση των i8 και i3

Η οικογένεια i είναι πιθανό να έχει διαφορετική «σύσταση» από τη σημερινή στο εγγύς μέλλον, με τους ιθύνοντες της BMW να σκέφτονται να μην αντικαταστήσουν τα i3 και i8 όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος ζωής τους.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος i των Βαυαρών, Robert Irlinger, η γκάμα των διαθέσιμων μοντέλων της εν λόγω οικογένειας είναι πολύ πιθανό να μην περιλαμβάνει στο εγγύς μέλλον τους αντικαταστάτες των i3 και i8. Αυτή τη στιγμή, όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής του τμήματος, συντελείται στους κόλπους της γερμανικής εταιρείας ένα «ανασχεδιασμός προτεραιοτήτων» σε σχέση με τα μελλοντικά προϊόντα της εν λόγω γκάμας. Το μόνο βέβαιο αυτή τη στιγμή είναι πως το εν λόγω «παράρτημα» θα συνεχίζει να κατασκευάζει τα δικά της «ανεξάρτητα» προϊόντα, παράλληλα όμως με τις ηλεκτρικές εκδόσεις των υφιστάμενων μοντέλων της BMW.

Στο πλαίσιο των ίδιων δηλώσεών του, ο Robert Irlinger είπε πως τα «αυτόνομα» μοντέλα της οικογένειας i δεν θα συνιστούν μια πλήρη γκάμα αυτοκινήτων με το τμήμα να δημιουργεί στο μέλλον μεμονωμένα, όπως τα χαρακτήρισε, προϊόντα που θα ανταποκρίνονται σε μια συγκεκριμένες προκλήσεις και ανάγκες της αγοράς. Σε αυτή την πορεία της υπο-μπράντας i, οι επιδιώξεις της BMW σε σχέση με τις τεχνολογίες που θέλει να «ενσωματώσει» στα μοντέλα παραγωγής της θα είναι καθοριστικές για τη μορφή και το «περιεχόμενο» των δικών της προϊόντων.

«Ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει για το i8. Βλέπουμε πως υπάρχει η αγορά για ένα νέο είδος σπορ αυτοκινήτων. Ότι κι αν είναι αυτό, αυτή τη στιγμή είναι υπό συζήτηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Robert Irlinger.

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της οικογένειας i, Domagoj Dukec, είπε:

«Σε σχέση με τα νέα i3 και i8, δεν ξέρω να σας πω… για την ώρα πάντως, δεν το σκεφτόμαστε. Για την οικογένεια i δεν θα υπάρχει πάντα ένα i3 και μετά ένα νέο i._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ