top icon
Επικαιρότητα

Volvo S60 T8 Polestar Engineered: Gone in 39′

Αυτός είναι ο χρόνος που χρειάστηκε ώστε να πωληθούν όλα τα Volvo S60 T8 Polestar Engineered που προορίζονται για την αγορά των ΗΠΑ.

Η έκδοση T8 Polestar Engineered είναι η κορυφαία του νέου Volvo S60 που παρουσιάστηκε επίσημα στην αντίπερα όχθη του Αλλαντικού και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του νέου εργοστασίου των Σουηδών στη Ν. Καρολίνα των ΗΠΑ, όπου και θα παράγεται κατ’ αποκλειστικότητα για όλη την υφήλιο. Τι είναι αυτό που την καθιστά διαφορετική σε σχέση με τις απλές;

Πέραν του γεγονότος ότι μπορεί να αποκτηθεί μόνο μέσω του προγράμματος «συνδρομών» Care by Volvo, η οποία «εξυπηρετείται» με την αρωγή μιας εφαρμογής smartphone περιλαμβάνοντας όρους απόκτησης με προκαταβολή 500 $ και μηνιαίο μίσθωμα 1.100 $ στις ΗΠΑ, το S60 T8 Polestar Engineered εξοπλίζεται με μία βελτιωμένη εκδοχή της υβριδικής μονάδας της εταιρείας με την ισχύ και τη ροπή της να καθορίζεται για την περίσταση στους 415 ίππους και στα 670 Nm αντίστοιχα. Επιπλέον αναβαθμίσεις έχουν γίνει τόσο στο σύστημα πέδησης, το οποίο επιμελείται η Brembo, όσο και στις αναρτήσεις, με τη γνωστή εταιρεία Ohlins να ολοκληρώνει τις επεμβάσεις στο συγκεκριμένο τομέα. Όπως έγινε γνωστό, αντίστοιχες λύσεις υιοθετούνται και στο Polestar 1, το πρώτο μοντέλο της ανεξάρτητης πλέον Polestar. Οι αναβαθμίσεις στη συγκεκριμένη έκδοση ολοκληρώνονται από τους νέους και πιο ελαφριούς τροχούς, τις κίτρινες ζώνες ασφαλείας και τις κίτρινες δαγκάνες των φρένων.

Όπως ανακοίνωσαν χθες οι ιθύνοντες της Volvo, τα μόλις 20 αντίτυπα του νέου S60 T8 Polestar Engineered που προορίζονται για την αγορά των ΗΠΑ πωλήθηκαν μέσα σε μόλις 39 λεπτά από την ανακοίνωση της διάθεσής τους. Από εδώ και στο εξής, όσοι αναζητούν κάτι πιο «καυτό» σε σχέση με τις απλές εκδόσεις της οικογένειας S60 μπορούν να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στα 200 αντίτυπα της έκδοσης S60 T6 AWD RDesign τα οποία θα διατεθούν μέσω του προγράμματος Care by Volvo περιλαμβάνοντας στο μενού του ένα «βιταμινούχο» λογισμικό της Polestar που ανεβάζει την ισχύ του κινητήρα στους 400 ίππους._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ