top icon
Επικαιρότητα

Volvo: Συμφωνία με CALT και LG Chem για την προμήθεια μπαταριών

«Το μέλλον της Volvo είναι ηλεκτρικό και είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε πέρα από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης».

Με αυτή ακριβώς τη δήλωση ο CEO της Volvo, Hakan Samuelsson, ανακοίνωσε σήμερα τη συμφωνία του Σουηδού κατασκευαστή με τις εταιρείες CALT (Κίνα) και LG Chem (Ν. Κορέα) για την προμήθεια ικανής… ποσότητας μπαταριών την προσοχή δεκαετία που θα καλύψει τις ανάγκες τόσο τη μητρικής εταιρείας, όσο και της «αδελφής» Polestar.

«Οι σημερινές συμφωνίες με τις CATL και LG Chem καταδεικνύουν τον τρόπο που θα φτάσουμε στους φιλόδοξους στόχους μας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης», προσέθεσε ο Διευθύνον Σύμβουλος της εταιρείας.

Για την LG Chem, η συμφωνία αυτή δεν αποτελεί παρά την επέκταση της ήδη υπάρχουσας με τον Σουηδό κατασκευαστή που ξεκίνησε με τις plug-in υβριδικές εκδόσεις μοντέλων, όπως τα XC90, XC60 και V60. Την ίδια στιγμή, η κινεζική CATL (Contemporary Amperex Technology Ltd.) έχει ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή μπαταριών στο εργοστάσιό της που βρίσκεται στο Erfurt της Γερμανίας το 2022, προμηθεύοντας, σε πρώτη φάση, την BMW.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή η πρώτη γραμμή συναρμολόγησης μπαταριών της ίδιας της Volvo βρίσκεται υπό κατασκευή στο εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται στη Γάνδη του Βελγίου.

Τόσο το ηλεκτρικό XC40, όσο και τα ομόσταβλα Polestar 2 και Lynk & CO 01, θα κατασκευαστούν στην ίδια γραμμή παραγωγής σε εργοστάσιο της Volvo που έχει την έδρα του στο Luqiao της Κίνας._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ