top icon
Επικαιρότητα

Volvo: Συνεργασία με την κινεζική Baidu στα ηλεκτρικά και στην αυτόνομη οδήγηση

Η Volvo ανακοινώσε ότι θα συνεργαστεί με την κινεζική Baidu (την Google της Κίνας, δηλαδή) στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Η Volvo είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων εκτός Κίνας που θα συνεργαστεί στενά με τη Baidu για την από κοινού ανάπτυξη «προσαρμοσμένων αυτόνομων οχημάτων». Η συνεργασία αυτή, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, θα επιτρέψει και στις δύο εταιρείες να αναπτύξουν και να διαθέσουν αυτά τα οχήματα σε δυνητικούς πελάτες της Κίνας, υπογραμμίζοντας τις φιλοδοξίες της σουηδικής φίρμας να καταστεί ένας από τους πλέον πρωτοπόρους προμηθευτής για εταιρείες κινητικότητας παγκοσμίως.

Οι Volvo και Baidu θα συγκεντρώσουν όλους τους απαραίτητους πόρους ώστε να προετοιμαστούν για τη μαζική κατασκευή πλήρως ηλεκτρικών και αυτόνομων αυτοκινήτων, σύμφωνα με τις δύο πλευρές. συμφωνία. Βάσει της συμφωνίας, η Baidu θα συνεισφέρει με την αυτόνομη πλατφόρμα οδήγησης Apollo, με τη Volvo να προσφέρει πρόσβαση στις τεχνογνωσίες της στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι προβλέψεις αυτή τη στιγμή θέλουν την Κίνα να αποτελεί μέσα στις επόμενες δεκαετίες τη μεγαλύτερη σε όγκο αγορά αυτόνομων αυτοκινήτων στον κόσμο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία IHS Markit αναφέρει στις μελέτες της ότι 14,5 εκ. αυτόνομα αυτοκίνητα θα πωληθούν στην Κίνα έως το 2040, με το συνολικό παγκόσμιο όγκο των οχημάτων του είδους να ανέρχονται την περίοδο εκείνη περίπου στα 33 εκ. οχήματα.

«Με τη Baidu κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τα αυτόνομα αυτοκίνητα μας που θα βασίζονται στην κορυφαία τεχνολογία ασφάλειας της Volvo», δήλωσε ο Håkan Samuelsson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo. «Υπάρχει μια ισχυρή πρόοδος στην αυτόνομη οδήγηση στην Κίνα, εκεί όπου η Baidu είναι πρωτοπόρος. Η κινεζική αγορά προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες για εμάς ως προμηθευτή επιλογής για αυτόνομους στόλους».

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας, η Volvo αναμένει πως το ένα τρίτο όλων των ετήσιων πωλήσεών της θα αποτελείται από αυτόνομα αυτοκίνητα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ