top icon
Επικαιρότητα

Βραβεία σχεδιασμού για την Kia

Η Kia απέσπασε τρία βραβεία σχεδιασμού για τα Stinger, Stonic και Picanto, με το Stinger να κερδίζει το βραβείο «Red Dot: Best of the Best» και να ανεβάζει σε 21 τις συνολικές κατακτήσεις Red Dot της Kia

H Kia εξασφάλισε τρία βραβεία για το design της. Τόσο το καινούργιο Stinger fastback sedan, όσο και το compact crossover Stonic, καθώς και η τρίτη γενιά του αυτοκινήτου πόλης Picanto κέρδισαν στις αντίστοιχες κατηγορίες τους. Η διεθνής επιτροπή ειδικών στο design απένειμε στο Stinger τον τίτλο του «Best of the Best», επιβραβεύοντάς το για τον σχεδιασμό. Οι τρεις νίκες προστίθενται στις συνεχόμενες επιτυχίες της Kia αυξάνοντας σε 21 τα βραβεία Red Dot. Μάλιστα τα τελευταία τρία βραβεία ακολούθησαν την επίσης τριπλή νίκη της Kia στα iF Design Award νωρίτερα το 2018.

Το Stinger, σχεδιασμένο στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Σχεδιασμού της Kia στη Φρανκφούρτη, συνδυάζει τον κλασικό σχεδιασμό ενός gran turismo με ένα άνετο και φιλικό εσωτερικό. Με πηγή έμπνευσης τα grand tourer του 1970 το Stinger διαθέτει τις κομψές αναλογίες ενός fastback καθώς και το μυώδες σχήμα που αναφέρεται ως «coke shape», που τονίζει τη μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς. Επίσης σχεδιασμένο στη Φρανκφούρτη το Stonic, το πρώτο compact crossover της Kia, διαθέτει έναν τολμηρό εξωτερικό σχεδιασμό, ο οποίος συνδυάζεται με μια πιο ψηλή θέση οδήγησης και την πρακτική διάσταση ενός SUV. Είναι το Kia με τις μεγαλύτερες δυνατότητες εξατομίκευσης, καθώς προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές μια μεγάλη επιλογή από χρωματικούς συνδυασμούς δύο τόνων για το αμάξωμα και μια αντίστοιχα μεγάλη επιλογή αποχρώσεων για το εσωτερικό.

Η τρίτη γενιά του Kia Picanto, του πιο μικρού αυτοκινήτου της Kia, διαθέτει μια ξεχωριστή, νέα σχεδίαση και ένα υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας εσωτερικό, με μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης. Παρά τις μικρές του εξωτερικές διαστάσεις η έξυπνη σχεδίαση του Picanto το καθιστά ένα από τα πιο άνετα αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Η επίσημη παρουσίαση των βραβείων Red Dot θα γίνει στις 9 Ιουλίου 2018 στο θέατρο Aalto, που έχει σχεδιαστεί από τον Alvar Aalto στο Έσσεν της Γερμανίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ