top icon
Επικαιρότητα

VW Golf TGI: Τώρα και σε έκδοση φυσικού αερίου

Η γκάμα του νέου VW Golf ενισχύεται με τη «διττή» έκδοση TGI που καταναλώνει φυσικό ως κύριο καύσιμο.

Με το φυσικό αέριο να αποτελεί σε επίπεδο κόστους τον αντίλογο στο ντίζελ, η γερμανική εταιρεία, και συνολικά το VW Group, συνεχίζουν να επενδύουν στο συγκεκριμένο τύπο καυσίμου. Για την περίσταση, η συγκεκριμένη λύση βρίσκει εφαρμογή στη νεότερη εκδοχή του Golf τόσο στις 5θυρες όσο και στις Variant εκδοχές του μοντέλου.

Η συνολική χωρητικότητα των δεξαμενών φυσικού αερίου (Compressed Natural Gas – CNG) είναι 115 λίτρα ή 17,3 κιλά, ποσότητα που εξασφαλίζει σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πιστοποίησης στο πρωτόκολλο WLTP αυτονομία 400 χλμ. Πιο συγκεκριμένα, η μέση τιμή κατανάλωσης ορίζεται στα 4,3-4,1 κιλά CNG ανά 100 χλμ. και η μέση εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα στα 117-111 gr/χλμ.

Εκτός από φυσικό αέριο, ο κινητήρας καταναλώνει και βενζίνη, η οποία αποθηκεύεται σε μια «βοηθητική» δεξαμενή με συνολική χωρητικότητα 9 λίτρων.

Ο 1.500άρης κινητήρας της έκδοσης TGI έχει σχέση συμπίεσης 12,5:1 και λειτουργεί στον κύκλο Miller με στόχο τον περιορισμό των εκπομπών ρύπων, ενώ το «παρών» δίνει μια τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας για καλύτερη απόδοση, η οποία ανέρχεται στους 130 ίππους.

Το φυσικό αέριο είναι κατά σχεδόν 25% πιο «καθαρό» από τη βενζίνη σε σχέση με τις εκπομπές CO2 εξασφαλίζοντας μεσοσταθμικά και σε βάθος χρόνου εξοικονόμηση σε χρήμα που θεωρητικά (αλλά και πρακτικά) μπορεί να φτάσει έως και το 50% σε σχέση με ένα ισοδύναμο μοντέλο βενζίνης και έως 30% «απέναντι» σε ένα αντίστοιχο ντίζελ.

Επίσης, το CNG είναι πολύ πιο αποδοτικό από το ντίζελ, τη βενζίνη, ακόμα και από το LPG, καθώς η ενέργεια που παράγεται από 1 κιλό συμπιεσμένου φυσικού αερίου ισοδυναμεί με εκείνη που «δίνουν» 2 λίτρα υγραερίου, 1,3 λίτρα ντίζελ και 1,5 λίτρο βενζίνης. Το CNG, θυμίζουμε, είναι ένα αέριο μείγμα υδρογονανθράκων, το οποίο εξάγεται από υπόγειες κοιλότητες της Γης και θεωρείται το πλέον οικολογικό καύσιμο. Βασικό συστατικό του είναι το μεθάνιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ