top icon
Επικαιρότητα

VW Group: Αποχωρεί ο Winfried Vahland

Ο άρτι διορισθείς στη θέση του επικεφαλής της VW Β. Αμερικής, Winfried Vahland, εγκαταλείπει τον γερμανικό Όμιλο ύστερα από 25 χρόνια θητείας σε ποικίλα διοικητικά του πόστα.

Ο Winfried Vahland ήταν μέχρι πρότινος όχι μόνο ο Πρόεδρος αλλά και ο ΔΣ της ομόσταυλης Skoda, ενώ μετά τις πρόσφατες διοικητικές ανακατατάξεις στους κόλπους του γερμανικού Ομίλου στη σκιά του σκανδάλου #dieselgate, μετετέθη στις 25 Σεπτεμβρίου στη θέση του επικεφαλούς του αναδιοργανωμένου τμήματος της VW Αμερικής. Σε σημερινή, ωστόσο, ανακοίνωση που εξέδωσε η Skoda, ανακοινώνεται η αποχώρησή του από την εταιρεία και κατ ‘ επέκταση η παραίτησή του από τα νέα του καθήκοντα, τρεις μόλις εβδομάδες μετά την ανάθεση των νέων του καθηκόντων, εξαιτίας της «διαφορετικής προσέγγισης όσον αφορά στην οργάνωση της νέου τμήματος». Στο σχετικό δελτίο τύπου, η εταιρεία ξεκαθαρίζει επίσης με έμφαση πως «η αποχώρηση δεν σχετίζεται με τα τρέχοντα γεγονότα και το θέμα που προέκυψε με τους κινητήρες ντίζελ». Είναι όμως έτσι;

Η θητεία του Winfried Vahland στον Όμιλο VW ξεκίνησε το… μακρινό 1990 με την ένταξή του στις τάξεις της Audi. Ένα από τα σημαντικότερα «επιτεύγματα» του γερμανού μάνατζερ, ο οποίος χαίρει της εύνοιας του παραιτηθέντος CEO της VW AG, Martin Winterkorn, κατά τη διάρκεια της 25ετους του παρουσίας στα διοικητικά κλιμάκια της VW AG ήταν η συμβολή του από ο 2005 έως και το 2010 στην «εξάπλωση» της μαμάς VW στη νευραλγική αγορά της Κίνας. Από το 2010, πάντως, μέχρι και σήμερα, θήτευσε με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία στη θέση του Προέδρου της τσέχικης Skoda._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ