top icon
Κόσμος

«World Car of the Year» για το 2021 το VW ID.4

Το ηλεκτρικό VW ID.4 απέσπασε τον τίτλο «World Car of the Year» για το 2021.

Το ηλεκτρικό VW ID.4 ανεδείχθη o φετινός νικητής του θεσμού «World Car of the Year», στον οποίο μετέχουν πάνω από 90 δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο από 28 διαφορετικές χώρες, ψηφίζοντας το μοντέλο με τις περισσότερες καινοτομίες.

Προκειμένου ένα όχημα να συμμετάσχει στη διεκδίκηση του τίτλου θα πρέπει να έχει παραχθεί σε τουλάχιστον 10.000 αντίτυπα μέσα στη χρονιά και να είναι διαθέσιμο το λιγότερο σε δυο ηπείρους ανά τον κόσμο.

Φέτος, η κριτική επιτροπή – στην οποία το ελληνικό χρώμα κάνει αισθητή την παρουσία του με τον Μιχάλη Γεωργιάδη – επαίνεσε τη φιλικότητα του VW ID.4 προς το περιβάλλον, καθώς και καινοτόμα χαρακτηριστικά του γερμανικού EV, όπως για παράδειγμα την πρωτοποριακή οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας που διατίθεται προαιρετικά και μπορεί να προβάλλει σημαντικές πληροφορίες στο παρμπρίζ.

Με 17 βραβεύσεις στο ενεργητικό του θεσμού, το νέο VW ID.4 συνεχίζει την επιτυχία της εταιρείας στο «World Car of the Year», με τα Golf (2009 και 2013), Polo (2010), και up! (2011) να έχουν αποσπάσει και αυτά την ανώτατη διάκριση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο φετινός νικητής επιλέχθηκε «μέσα» από μια αρχική λίστα με 24 μοντέλα, τα οποία περιορίστηκαν σε μόλις τρία στην τελική φάση του θεσμού (Honda e, Toyota Yaris, VW ID.4).

H Mercedes S-Class απέσπασε φέτος τον τίτλο «2021 World Luxury Car».

Τον τίτλο του «2021 World Performance Car» κέρδισε η Porsche 911 Turbo, με τα Honda e και Land Rover Defender να αποσπούν τις διακρίσεις «2021 World Urban Car» και «2021 World Car Design of the Year», αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ