top icon
Επικαιρότητα

Ξεκινά η παραγωγή και διάθεση της ηλεκτρικής Mercedes EQC [+video]

Η Mercedes εγκαινιάζει τη γραμμή παραγωγής της ηλεκτροκίνητης EQC στη Βρέμη και παράλληλα τη διάθεσή της στις κατά τόπου αγορές.

Όπως χαρακτηριστικά ανακοινώνει η Mercedes, η νέα EQC «εγκαινιάζει μια νέα εποχή στον τομέα της κινητικότητας αποτελώντας μέρος της ολοένα και αυξανόμενης οικογένειας ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Mercedes-Benz που συνδυάζει χαρακτηριστικά που έχουν χαρακτηρίσει τη μάρκα, όπως η ποιότητα, η ασφάλεια και η άνεση». Σύμφωνα με σημερινή δήλωση των ιθυνόντων της εταιρείας, η νέα EQC ξεκινά άμεσα την… αναπαραγωγή της στο γνώριμο εργοστάσιο των Γερμανών που έχει την έδρα του στην πόλη της Βρέμης, στην ίδια μάλιστα «αλυσίδα» στην οποία κατασκευάζονται καθημερινά συμβατικά μοντέλα της γκάμας της, όπως οι C-Class Saloon και Estate και GLC και GLC Coupe.

Παράλληλα, η κινεζική-γερμανική κοινοπραξία Beijing Benz Automotive Co. Ltd. (BBAC) αναμένεται να ξεκινήσει και αυτή την παραγωγή της EQC αργότερα μέσα στη χρονιά για τις ανάγκες της τοπικής αγοράς. Θυμίζουμε πως η κοινοπραξία BBAC αποτελεί ένα μόλις τμήμα του παγκόσμιου δικτύου παραγωγής της Mercedes στο οποίο θα κατασκευάζονται στο εγγύς μέλλον αρκετά ακόμα μοντέλα της οικογένειας EQ της γερμανικής εταιρείας. Ανάμεσα στις μονάδες αυτές συμπεριλαμβάνονται εκείνες που βρίσκονται στο Rastatt (Γερμανία), στο Sindelfingen (Γερμανία), στην Tuscaloosa (ΗΠΑ) και στο Hambach (Γαλλία).

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως οι μπαταρίες για την παραγωγή της EQC στη Βρέμη παράγονται εξ ολοκλήρου από τη θυγατρική εταιρεία της Daimler, Accumotive, η οποία έχει την κατασκευαστική της έδρα στο Kamenz, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Δρέσδης. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η Mercedes, «η παραγωγή μπαταριών εντός Γερμανίας αποτελεί σημαντικό παράγοντα επιτυχίας για τη Mercedes στον τομέα της ηλεκτροκίνησης». Πράγματι, σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό, η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε εργοστάσια που θα βρίσκονται, εκτός από το Kamenz , στη Στουτγάρδη στην τοποθεσία Untertürkheim (Γερμανία), στο Sindelfingen (Γερμανία), στο Πεκίνο (Κίνα), στην Tuscaloosa (ΗΠΑ), στο Jawor (Πολωνία) και στην Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη) – στο μέλλον, το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μπαταριών της Mercedes θα αποτελείται από εννέα στο σύνολο εργοστάσια σε τρεις ηπείρους.

Η συνολική απόδοση της νέας Mercedes EQC ανέχεται στην έκδοση «400» στους 408 ίππους, με δύο ηλεκτροκινητήρες – ένας σε κάθε άξονα – που μετατρέπουν την ηλεκτρική ενέργεια σε μηχανική, προσφέροντας ροπή 760 Nm. Σύμφωνα με την εταιρεία, το αμάξωμα βάρους 1.800 κιλών είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 5,1 δλ. επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. που περιορίζεται στην τιμή αυτή μέσω κόφτη. Η μπαταρία ιόντων λιθίου των 80 kWh ζυγίζει 652 κιλά και εξασφαλίζει αυτονομία από 445 έως και 471 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο NEDC, περιλαμβάνοντας δύο μονάδες με 48 κελιά και 4 μονάδες με 72 κελιά. Σύμφωνα με την Mercedes, η φόρτιση σε δημόσιο δίκτυο ΑC ολοκληρώνεται σε 11 ώρες και σε ταχυφορτιστή DC σε 40 περίπου λεπτά._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ