top icon
Επικαιρότητα

Ξεκίνησε η παραγωγή της νέας Σειράς 8 Coupe της BMW

Το πολυτελές σπορ κουπέ μοντέλο της BMW ξεκίνησε να παράγεται επί γερμανικού εδάφους.

Την εβδομάδα που ολοκληρώνεται σε λίγες ώρες από τώρα η BMW εγκαινίασε τη γραμμή παραγωγής της νέας Σειράς 8 Coupe στη μονάδα του Dingolfing. Εκεί, δηλαδή, όπου κατασκευάζεται μεταξύ άλλων η «5άρα» αλλά και η μεγαλύτερη «7άρα». Η νέα Σειρά 8 Coupe της BMW είναι μία ελαφριά -τηρουμένων των αναλογιών βέβαια- κατασκευή, με τον χάλυβα, το πλαστικό, το αλουμίνιο αλλά και το carbon να συνθέτουν το αθλητικό, όπως αρέσκονται να το χαρακτηρίζουν οι Βαυαροί, «κορμί» της. Εκτός από βασικές δομές στήριξης του πλαισίου στο εμρός και πίσω μέρος του οχήματος, άλλα εξαρτήματα και επιμέρους μέρη, όπως η οροφή, οι πόρτες και το καπό, είναι κατασκευασμένα εξολοκλήρου αλουμίνιο. Μάλιστα, για πρώτη φορά σε μοντέλο σειράς BMW, η οροφή διατίθεται σε πλαστικό ενισχυμένο με ίνες άνθρακα (CFRP), το οποίο επίσης κατασκευάζεται στη μονάδα του Dingolfing με μία καινοτόμο διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί πως χάρη στο υψηλό επίπεδο ευελιξίας του συστήματος παραγωγής της συγκεκριμένης μονάδας, η ενσωμάτωση της νέας «8άρας» σε υπάρχουσες κατασκευαστικές δομές της ήταν σε μεγάλο βαθμό μία εύκολη υπόθεση.

Θυμίζουμε πως με την έναρξη των πωλήσεων του μοντέλου τον προσεχή Νοέμβριο, μόλις δύο θα είναι οι διαθέσιμες εκδόσεις της νέας Σειράς 8 Coupe, οι M850i xDrive και 840d xDrive. Η πρώτη κινείται από έναν V8 κινητήρα βενζίνης με χωρητικότητα 4,4 λίτρα και απόδοση 530 ίππους και η δεύτερη από έναν 3λιτρο πετρελαιοκινητήρα με ισχύ 320 ίππων._X.A.

Δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες της νέας Σειράς 8 Coupe της BMW.

Η μονάδα παραγωγής του Dingolfing

Πρόκειται για μόλις 1 από τα 30 εργοστάσια που διατηρεί η BMW ανά τον κόσμο. Σε αυτό παράγονται κάθε μέρα σχεδόν 1.600 αυτοκίνητα των Σειρών 3, 4, 5, 6, 7 και πλέον και 8. Το 2017, στο Dingolfing «γεννήθηκαν» συνολικά 376.000 αυτοκίνητα με την αρωγή 18.000 εργαζομένων και πάνω από 800 μαθητευομένων. Στην ίδια μονάδα κατασκευάζονται, πέρα από αυτοκίνητα, και πολλά εξαρτήματα. Και κυρίως, «εναλλακτικές» κινητήριες μονάδες και μπαταρίες που προορίζονται για τα μοντέλα της οικογένειας i. Εδώ κατασκευάζονται επίσης και τα πλαίσια των μοντέλων της ομόσταβλης Rolls-Royce._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ