top icon
Επικαιρότητα

Ξεκίνησε η προπαραγωγή του Rimac C_Two (+video)

Η κροατική Rimac βάζει πλώρη ολοταχώς για την έναρξη της παραγωγής του ηλεκτρικού C_Two των 1.914 ίππων.

Στο Veliko Trgovišće της Κροατίας η Rimac έδωσε το πράσινο φως σήμερα για την κατασκευή έξι ακόμα αντιτύπων του ηλεκτρικού C_Two, λίγες εβδομάδες πριν οι ιθύνοντές της δώσουν το τελικό «ΟΚ» για την έναρξη της παραγωγής του μοντέλου στις αρχές του 2021.

Η νέα γραμμή παραγωγής έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για τη «γέννηση» 12 πρωτοτύπων του C_Two των 1.914 ίππων, που χρησιμοποιούνται ήδη στο πλαίσιο των δοκιμών εξέλιξης και πιστοποίησης του μοντέλου, καθώς και για τις καθιερωμένες, όσο και αναγκαίες πλέον, δοκιμές ασφάλειας και πρόσκρουσης. Παιρνώντας στο επόμενο στάδιο, η Rimac προχωρά σήμερα στην κατασκευή έξι επιπλέον αυτοκινήτων που θα χρησιμοποιηθούν για τις τελικές τροποποιήσεις και ρυθμίσεις, καθώς και για τους τελευταίους… πειραματισμούς της Rimac όσον αφορά την τελική αξιολόγηση του οχήματος.

Rimac C_Two

Η συναρμολόγηση κάθε αυτοκινήτου διαρκεί περίπου 8 εβδομάδες, μειώνοντας το χρόνο παραγωγής στο μισό σε σύγκριση με το αρχικό στάδιο κατασκευής. Στην πραγματικότητα η συναρμολόγηση των οχημάτων διαρκεί 5 εβδομάδες, όμως η όλη διαδικασία ξεκινά τρεις εβδομάδες νωρίτερα, καθώς ένας μεγάλος αριθμός εξαρτημάτων και συστημάτων παράγονται «in-house» και παραδίδονται στους υπευθύνους της τελικής γραμμής συναρμολόγησης. Ανάμεσα στα μέρη που κατασκευάζονται εντός των… τειχών της Rimac είναι οι ηλεκτροκινητήρες καθώς και η υδρόψυκτη μπαταρία των 120 kWh.

Η νέα γραμμή παραγωγής χωρίζεται σε πέντε κύριες ζώνες, ξεκινώντας με τη σύνδεση όλων των σημείων σύνδεσης των επιμέρους τμήματος στο monocoque. Δύο άτομα σε κάθε επόμενη ζώνη συνεχίζουν να «χτίζουν» το αυτοκίνητο, πραγματοποιώντας συγχρόνως τους απαραίτητους ελέγχους πριν το κάθε αυτοκίνητο «προωθηθεί» στην επόμενη ζώνη παραγωγής. Με την ολοκλήρωση κάθε αντιτύπου, η εταιρεία προχωρά σε εκτενείς ελέγχους στα ηλεκτρονικά, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στο φινίρισμα του χρώματος των εξωτερικών επιφανειών.

Rimac C_Two

Μόλις ολοκληρωθούν όλες οι στατικές δοκιμές, τα αυτοκίνητα δοκιμάζονται δυναμικά, με τους μηχανικούς και δοκιμαστές να βγαίνουν στον ανοιχτό δρόμο προκειμένου να δώσουν το τελικό «οκ».

Το Rimac C_Two θα έχει τελική ταχύτητα 412 χλμ./ώρα, θα επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε κάτω των 2 δευτερολέπτων, ενώ για το «0-160» θα χρειάζεται μόλις 4,3 δλ.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ